Oppskrift: Deilige blåbærmuffins

Flere enn meg som har vært og høsta «skogens gull»? Det bugner av blåbær, og det er jo så godt i så mye. Hittil har jeg bare plukka 1,5-2 kg, men planen er å være med pappa på blåbærtur om noen dagen, han kjenner nemlig til de beste stedene!

Blåbær kan brukes i alt, spør du meg. Blåbærpai, muffins, kjeks, brød, pynt av kaker, syltetøy, scones, saft eller bare med melk på! Blåbærsyltetøy er mitt absolutte favorittpålegg, men i dag er det altså deilige blåbærmuffins du får oppskriften på.

Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften fra Frukt.no, men jeg har som vanlig laget den allergivennlig. Jeg bruker Semper Fin Mix i stedet for hvetemel, og rismelk i stedet for kumelk.

Ingredienser:

– 2 egg – 1,5 dl sukker – 75g smelta smør – 1/2dl melk – 3dl mel – 1ts bakepulver – 2dl blåbær –

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett det smelta smøret og bland godt. Ha så i det tørre og melka vekselvis til det har blitt en jevn blanding.

I originaloppskrifta stod det ikke om man skulle bruke mixer eller vende inn for hånd når det kommer til blåbære, men jeg valgte sistnevnte. Da holder Bæra seg hele og farger ikke så av på røra. Vend inn med slikkepott og fordel røren i former. Anbefaler å bruke muffinsbrett. Jeg fikk 14muffins ut av oppskrifta, men jeg fyller formene godt opp.

Steik muffinsene på 225*C i 12-15 minutter. Sjekk etter 10 minutter, det varierer veldig fra ovn til ovn. jeg stekte nok mine litt vel lenge…

Disse blir skikkelig gode! Jeg spiste dem mens de fortsatt var varme. Inntil hadde jeg hjemmelaga is og hjemmelaga blåbærsyltetøy. Mmmmm.

Er du glad i blåbær?

4 Comments:

  1. De så gode ut! Jeg og eldstemann er veldig glade i blåbær. Pleier å spise dem bart, men kanskje vi skal prøve oss på muffinsbaking en dag.

  2. De ble veldig veldig gode =) Blåbær er så sunt og godt, og de er supre å ha i bakst! Gutten din vil nok elske disse! =)

  3. Vi plukka før helgen. Syns skogsplukka blåbær smaker så nye bedre enn butikkjøpt, og jeg hadde nesten glemt hvor gode dem var. Lagde rørte blåbær til vafler. Men jeg tror jaggu jeg må ut å plukke mer, hadde vært greit med bær i frysen, og kanskje prøve oss på å lage muffins ☺

  4. Helt enig, Anita! Butikkjøpte smaker ingenting! Plukk inn massenå, så har du deilig blåbærsyltetøy i fryseren hele vinteren! =) Disse muffinsene egner seg også godt til frysing =)

Legg inn en kommentar