Oppskrift: Miniostekaker

Liker du ostekake? Da bør du absolutt prøve disse miniostekakene i muffinsform! Enkle å lage, perfekt størrelse og ikke minst gode på smak!

59

Jeg er ikke noe ostemenneske. Jeg spiser ikke ost på pizzaen en gang. Og ostekake har alltid vært det verste jeg veit. Men – så kom jeg over oppskrift på ostekake som skal steikes, og DEN falt i smak! Søt og god, og ikke mye (vond) ostesmak. Det det tar en times til fra man begynner til de kan serveres, men tro meg – det er det verdt!

Selv om Simon er melkeallergiker tåler han ost. Jeg laga en allergivariant uten soya, nøtter og gluten, men her kan du bruke «vanlige» ingredienser om du tåler.

55

Ingredienser:

Kjeksbunn: 90g digestivekjeks, 1 stor ss smelta smør, 1/2 ts kanel

Ostefyll: 150g kremost, 25g sukker, 25g melis, frøa fra en vaniljestang, 1 egg

Ripscoulie: 100g rips, 2 ss sukker, ca 1 ss sitronsaft (kan sløyfes)

Evt kan du bruke blåbærsyltetøy, varme skogsbær eller noe annet godt som topping.

56

Ha kjeksene i en pose og knus de så smått du kan. Smelt smøret og rør inn kanel. Ha kjekssmulene i det smelta smøret og bland godt. Sett papirmuffinsformer i et muffinsbrett, og fordel kjeksblandingen i 8 muffinsformer. Steikes i 6 minutter ved 180*c. Når kjeksbunnen er ferdig stekt, skal ovnen skrus ned til 150*c.

57

Miks kremost, sukker, melis og vaniljestangfrø til en jevn masse. Ha så egget oppi. Da skal ostemassen bli glatt, jevn og litt tynnere. Fordel denne massen over de 8 kjeksbunnene. Fyll formene godt opp, den vil ikke heve seg over. Steik ved 150*c i 30-35 minutter.

58

Man må ikke ha fyll eller topping, men jeg synes det er godt med noe friskt til. Mos bærene i en kjele og ha i sitronsaft (valgfritt) og sukker. La det varmes opp til blandingene blir litt tjukkere, på middels høy varme. Press så bærene gjennom ei sikt, og hell så ripssafta tilbake i kjelen. Nå skal dette reduseres til væskemengden er halvert. Det skal småkoke mens du rører hele tiden.

Når miniostekakene er ferdigstekt, skal muffinspapiret tas av. Hell så litt av ripscoulien over og pynt med hele rips.

59

Er du glad i ostekake?

3 Comments:

  1. Det finnes laktosefri naturell kremost – om noen "bare" trenger laktosefritt ?

  2. Det ser veldig godt ut! Smart å steke i muffinsformer, så blir det en cup-ostekake, akkurat passelig stor til å kunne smake på andre kaker også!

  3. Det ble overraskende godt – selv for meg som ikke spiser noen typer ost ellers! Ostekake-cupcake slo ann her =)

Legg inn en kommentar