Tre generasjoner på blåbærtur

Har du sett noe så sjarmerende som denne blåbærdekte lille prinsessa her? Jeg smelter helt jeg

Mamma fortalte at for bare et par uker siden, hadde ho og pappa plukket hele 18 liter blåbær som de hadde laga blåbærsyltetøy av. Blåbærsyltetøy er mitt absolutte favorittpålegg, så da jeg og Miriam Elise tilbrakte noen dager hos dem i helgja reise vi ut på blåbærtur alle fire.

Selv med forkjølelse, og vondt fra halsen og opp bar det ut i skogen (ser jo direkte bleik ut på bildet over…) Pappa er bokstavelig talt skaumann, og kjenner til alle de beste stedene å plukke. Så vi var ikke ute lange tida før vi hadde plukka inn 10 liter bær. Miriam Elise fikk egen bærplukker av mormor og morfar, men var mest opptatt av å spise blåbæra.

Pappa prøvde å lære Miriam Elise å bruke den skjønne froske-bærpelleren sin, men som dere ser var det mer spennende å plukke opp morfars ferdigpella bær. Da vi kom hjem, rensa jeg og pappa alle bæra, og ikke lenge etterpå var 6 kg blåbærsyltetøy fordelt i bokser og klare for fryseren.

Nam nam!

For å si det sånn… Badevannet til Miriam den kvelden tror jeg vi kunne fylt på flasker og solgt som blåbærsaft! Vakre, lille blåbærpiken vår!

Er du glad i blåbær?

Legg inn en kommentar