1600 km med småbarn i bil

Å reise med barn er ikke alltid bare bare. I sommer var jeg, Simon og Miriam Elise på biltur til Nord-Norge, og tilbakela 1600 km i bil. Jeg tenkte derfor å dele litt om hvordan det var.

Nå må det først sies at Miriam Elise er vant til å reise. Jeg og Simon er glade i å reise, og kjører veldig mye bil. Miriam her derfor kjørt lengre strekker i bil før.

Vi bestemte oss for å kjøre strekka i etapper. Vi kjørte først til Oslo for første overnatting, dagen etter kjørte vi til Trondheim. Der hadde ikke jeg vært før, så der hadde vi to overnattinger før vi kjørte videre til Mosjøen. Vi hadde ei natt der også, før vi kjørte ut til Lovund.

Av de 16 timene vi brukte på å kjøre oppover, var Miriam våken 14 av dem. Tro det eller ei, men det var ikke mer enn 15 min småsutring på hele turen. Hun koste seg stort sett hele veien. Det hendte at hun fikk noen rosiner, eller en barnejuice-boks med sugerør, men stort sett gikk det bare hele veien.

I baksetet hadde vi litt diverse leiker, en ballong og et teppe. Også Fantorangen da, han må med. Ved å bytte på med disse leikene, samt ha flere små stopp for å strekke på beina og spise niste var det ikke noe problem å ha med småbarn i det hele tatt.

Jeg vil ikke ha dvd-spiller til Miriam i bilen. Jeg tror at å venne henne til det når man kjører er dumt. Vi var forberedt på å bytte på å kjøre og å sitte i baksetet, men det slapp vi.

Det beste med å kjøre oppover, var at vi ikke hadd noe spesielt tidsskjema. Det var flere ganger vi så skilt til steder som så spennende ut, så da kjørte vi dit for å se. Vi hadde dessuten en halv dags stopp i Namsskogan Familiepark.e

Barn er forskjellige, men for vår del tror jeg det gikk så bra fordi vi tok ting i eget tempo. I tillegg til å ha 4 planlagte overnattinger, tok vi noen stopp nå og da på turen opp både for å strekke på beina og spisepauser. Å ha litt diverse leiker i baksetet så barnet ikke går lei, samt litt rosiner om det er langt til neste rasteplass var supert for vår del.

Har du kjørt lange strekker med små barn? Tips?

3 Comments:

  1. Så fantastisk. Jeg er oppvokst i Nord Norge (Tromsø) og har så utrolig lyst til å ta med unga oppover.. Men vi tenkte at kanskje vi måtte vente litt, men men litt smart kjøring, så kan det jo hende at vi kan ta en tur allerede til neste sommer.. ?

  2. Artig =) Det er aboslutt ikke umulig =) Litt bestikkelser som leiker og litt boller så kommer du langt. Ta mange pauser =) Barna dine er jo så store at de kan si ifra om det er noe, og det hjelper jo =)

  3. tinamarie.evensen

    Vi reiste til Italia i fjor da storebror var 15-16 måneder ca. Vi bor i Kristiansand så første etappe er med båten og den er jo grei nok. Derfra kjørte vi til Hamburg, overnattet og tog sånn bil tog videre til Alexandria hvor vi kjørte en timestid før vi var fremme. Ingen DVD spiller.. Mye sutring.. Han er svært aktiv og liker at det skjer noe bestandig så det ble en slitsom tur.. Mye rosiner og kjeks gikk det hehe ? Han har aldri vært glad i og kjøre bil.. Så i år orket jeg ikke mer.. I desperat forsøk på og gjøre livet vårt litt lettere gikk jeg til innkjøp av en holder til iPad. Lastet ned et par filmer via viaplay og vips var bilturer blitt noe positivt! Beste inviteringa i mitt liv!! Lillebror på seks måneder liker heldigvis litt bedre og kjøre bil og sover ganske godt i bilen! ?

Legg inn en kommentar