Oppskrift: Kremostkjeks med sjokolade

Mmmm, dette må være de beste hjemmelaga kjeksa jeg noengang har smakt! Da vi var på sankthansfeiring i skjærgården , var det ei som hadde baka noen kjeks jeg prøvde. Jeg er ikke veldig kake-menneske av meg til tross for at jeg liker å bake, men kjeks og slikt er jeg glad i. Og dissa må være blant de beste jeg har smakt!Jeg spurte etter oppskrifta, og bare noen dager seinere hadde jeg testen en variant som Simon også tåler. Jeg brukte samme oppskrift som den vanlige, og begge deler fungerte like bra, kunne ikke merke hvilken som var allergivennlig.

Ingredienser:

– 100g smør – 100g kremost naturell – 200g sukker – 1ts vaniljesukker – 80 g mørk sjokolade – 6 digestivekjeks (ca 140 g ) – 180 g mel –

Pisk smør og kremost til en jevn masse, og ha så i sukker og vaniljesukker. Når dette er pisket godt sammen, legges mixeren vekk. vend inn melet med en slikkepott. Hakk sjokoladen i små biter (mindre enn det jeg har gjort på bildet!) eller bruk ferdigkjøpte sjokoladedråper. Vend også sjokoladen forsiktig inn med slikkepotten.

Knus kjeksen så smått du kan og ha den i en bolle/djup tallerken. Et tips er å ha kjeksen i en brødpose og kjevle over 2-3 ganger, da får du finknust den.

Om du har isskje er den passe i størrelse, eller så kan du bruke to spiseskjeer som jeg gjorde. Ta en skje med deigen og legg den i kjekssmulene. Trykk den litt nedi. Det skal kun være smuler på den ene siden av kjeksen. Legg kjeksen på et bakepapirkledt steikebrett med kjekssmulesiden opp. Steikes på 190*c i 12-15 minutter, avhengig av ovn.

Vent til kjeksene blir kalde for at de skal bli sprø. Siden det er kremost i de, bør de oppbevares i kjøleskap. Selv synes jeg de smaker best kalde rett fra kjøleskapet! Bildene ljuger litt, De er ikke så mørke i virkeligheten som på bildet. De skal være lett gylne på utsiden, og hvite inni.

Mmmm!

Monicake på facebook finner du mer kaker 😉

​ 

2 Comments:

  1. De ser veldig gode ut ?
    Hva er det Simon ikke tåler?

  2. Det er det =)
    Simon tåler ikke gluten, melk("Snilletse allergi"), soya(alvorligst), nøtter, skalldyr, fisk og røkt kjøtt. Han er blant de heldige som tåler ost tross melkeallergi, så han spiser vanlig gulost, og han spise litt kremost som brukt i denna oppskrifta =)

Legg inn en kommentar