DIY: Bilder til barnerommet

Er det noe det er gøy å styre med, er det barnerom! Jeg er jo som kjent glad i gjenbruk og å lage ting selv, og det er nettopp det jeg tenkte å vise et eksempel på i dag.

Da Miriam Elise ble født, malte vi hele rommet hennes rosa. Hun har egen stue til leikerom, så foreløpig er det bare praktiske møbler og senga hennes + gjesteseng inne på rommet. Jeg tenker at jeg ikke vil fylle opp med ting og tang, spesifikke farger eller slikt før hun viser interesse for det. Forløpig har hun et ludobord (- link) jeg har laga, ellers er leikene på leikerommet.

Uansett, i dag kommer et enkelt DIY-tips til bilder som passer på barnerommet.

Du trenger:

lerret, akrylmaling, pensler, decoupagelim/hobbylim, printa bilder, evt sukker

Jeg har brukt lerret på 15X15 cm. Motivene fant jeg på nett, lagra dem i sort hvitt og skreiv ut. Sjekk at bildet passer til størrelsen på lerretet ditt.

Start med å male lerretene i ønsket farge. Jeg blandet hvitt og lilla med litt vann og malte to strøk. Mens du venter på at malingen tørker, klipper du ut motivet du skal ha på. Jeg valgte å klippe så tett inntil som mulig, men du kan for eksempel klippe bildet formet som et hjerte, trekant eller slikt. Jeg valgte ville dyr fordi Miriam Elise er veldig glad i dyr, og foreløpig kjenner best til norske dyr.

Legg motivene på lerretet slik at du ser hvordan resultatet vil bli. Bruker du vanlig hobbylim, smører du dette på baksiden av bildet og limer det på. Med decoupagelim starter du å legge lim på midten av bilder, og drar limet mot kantene av motivet.

Jeg foretrekker decoupagelim, da det blir usynlig når det tørker. Dessuten er det lettere å få motivet jevnt på, siden limet legges på fremsiden av motivet.

Når decoupagelimet tørket, tol jeg litt mer maling i hjørnene på lerretene og strødde forsiktig litt sukekr over. Når malingen ar tørket, kan du børste av overflødig sukker.

Dette er et enkelt prosjekt som tar kort tid og krever lite utstyr. Motivet kan være hva som helst, så det er bare å velge noe barnet liker. Dessuten er det en fin måte for småbarn å lære seg farger, former og dyr på også.

Legg inn en kommentar