Siste dager på Færøyene

Jeg kan ikke tro at jeg allerede er hjemme igjen. Til tross for lange, innholdsrike dager, har tiden bare flydd forbi! Jeg har fortsatt noen bilder og opplevelser jeg ønsker å dele, så her kommer det:

Onsdag hadde vi turens siste utflukt. Denne gangen reiste vi nord-vest i landet. Her ligger blant annet Færøyenes høyeste fjell, 880 meter over havet. De av dere som har lest innleggene «Nordisk buffèt og sjøsyke» og «utflukter på Færøyene» har sett at det knapt finnes trær der. Noen av grunnene er at sauene (som går løse OVERALT) beiter det ned, samt salt luft fra sjøen.

Jeg er heldig som har fått reise med to gode venninner, Elise og Linda!

Jeg har blitt så godt kjent med flotte mennesker fra andre land, at man skulle ikke tro vi bare var der i 8 dager. Jeg føler jeg har kjent de i flere år alt! På kveldene var vi stort sett alltid ute og fant på noe og den ene kvelden reiste alle på bowling. jeg vant ikke, men på bildet over var jeg fornøyd etter å ha klart en strike!

Som du kan se på de neste bildene, er naturen her utrolig flott. Onsdagen spiste vi lunsj halvveis i ei hule nede ved vannet etter å ha gått et lengre stykke litt tidligere. Tidligere på dagen gikk vi nemlig ned på det vi først trodde var ei stor strand, men som viste seg å være veldig langgrunt når det var høyvann, og tørt når det var lavvann! Så vi gikk dit da det var lavvann, men måtte snu ganske fort da bølgjene begynte å slå innover.

Som egentlig Ulefossing måtte jeg jo få med bilde av et kumlokk laget på Ulefos Jærnverk, med «Torshavn kommune» skrevet på.

Den siste dagen hadde vi flere timer fri, og da fikset hun ene færøyiske fiskestenger, så noen av os gikk sammen ned til havna og fiska småsei. Vi skulle egentlig fiskeda vi var på båt den første utfluktsdagen, men da var det for mye bølger.

Siste kvelden hadde vi festmiddag. Dette er eneste bildet jeg tok, resten av kvelden var så bra at kameraet ble glemt. Vi fikk servert treretters middag, det ble holdt mange taler , og gaver ble delt ut. Etter flere timer med god mat og skravling ved bordet hadde vi allsang, før vi begynte å ta farvel med noen av de som skulle reise grytidlig morgen.

Å skulle si hadet til noen du har blitt så godt kjent med og glad i på så kort tid er virkelig ikke lett. Det var flere enn jeg som sleit med å holde tårene tilbake. Men samtidig var det jo utrolig godt å komme tilbake til Norge og alt det kjente.

Jeg er så glad for at jeg fikk muligheten, og særlig når jeg fikk reise med to gode venner. Jeg har virkelig hatt ei fantastisk uke!

4 Comments:

 1. Hei?
  Nå har jeg lest bloggen din en stund, men aldri kommentert..
  Bloggen din er såå koselig, og jeg gleder meg til alle nye innlegg! Du er så flink til å skrive, og fortelle??
  Ikke gi deg?
  Klem fra Linn

 2. Så fantastisk.. Jeg drømmer meg skikkelig bort nå merker jeg. Har så lyst til å reise, og reise mye. jeg elsker verden, kulturer og alt sånt, så jordomseiling eller slike ting hadde vært midt i blinken for meg.. hehe..

 3. Så bra =) Jeg hadde aldri tenkt tanken på å reise til Færøyene før jeg fikk denne muligheten, men jeg kan så absolutt anbefale det videre! For et spennende land =)
  Ja da ville nok det vært midt i blinken – her setter sjøsjuke en stopper for det!

 4. Åh, tusen takk Linn =) Så hyggelig å lese =) Moro å høre fra slike trofaste lesere =)

Legg inn en kommentar