Oppskrift: Deilig kyllinggryte

Har du det som i vår familie, alltid på farta og dårlig tid til å lage mat? Da må jeg bare anbefale denna kyllinggryta. Super å fryse ned, og bare du husker å ta den opp av fryseren på morgenen, tar det ikke mange minuttene å varme den opp. Oppskrifta er mammas komposisjon, og den skikkelig god! Jeg lager alltid kjempemye av den, slik at jeg kan fryse ned 4-5 middager, så oppskrifta denne gang gir ca 8-10 porsjoner.

Ingredienser:

1,5 kg kyllingfilet (jeg kjøper poser med frosne filèter), 1 blomkål, 5 store gulrøtter, 2 løk, 3 hvitløksfedd, 1/2 purre, 2 paprika (gjerne ulik farge).

ca 1,2 liter vann, 1 dl fløte, fond/buljong, maizena, olje til steiking

Jeg pleier å ha på kyllingkrydder eller marinade mens kyllingfilètene ligger til tining, men det er ikke nødvendig. Del kyllingen i tynne strimler eller terninger og gni inn ønsket krydder. Del alle grønnsakene i terninger, finhakk hvitløken. Start med å steike løk og hvitløk på sterk varme i panna til løken mjukner. Ha det over i en stor kjele. steik så kyllingfilètene i flere omganger i steikepanna før det has over kjelen. Ikke tørrsteik den, den skal kokes litt i gryta også. Kok ut panna med noe av vannet, slik at smaken fra kyllingen blir med over i gryta.

Ha gulrøtter og paprika sammen i steikepanna. Jeg har over ca 1-2 ss flytende fond. Dersom du bruker buljongterninger, kan du ha disse rett i gryta, ca 2-3 stk. Steik gulrot-og paprikablandingen litt møte og ha oppi med løken og kjøttet. Bland purreløken og blomkålen i steikepanna, og ha over 1-2 ss fond her også. Mens disse surrer kan du røre ut 1 ss maizena i litt av vannet. Ha blomkålblandinga, maizenavannet og fløta i gryta. Da vil det se ut omtrent som på det første bildet under her.

Kok opp gryta. Dersom den blir for tynn, kan du tilsette mer maizena utrørt i vann. Når den får «grytekonsistens» (den flytende tjukner litt) er den klar. Server med ris og salat. Denne porsjonen blir så stor, at jeg jeg fryste ned fire 1-litersbokser med rester (holder til 2 voksne og 1 barn). Da har vi middag til travlere dager, for denne tar det ikke lange tiden å varme opp.

For de som er interesserte- retten inneholder kun 312 kcal per porsjon, og prisen på hele gryta kom på ca 250 kr. Så for deg som er opptatt av å leve både billig og sunt, er dette retten!

Legg inn en kommentar