Oppskrift: Hageblåbærkake

Hageblåbærbuskene i hagen til mamma og pappa er så store at greiene henger i bakken. I år kom det så mye blåbær at de ikke fikk bruk for alt, så da benyttet jeg muligheten og plukket med meg 4 liter blåbær hjem. Etter at jeg og Miriam Elise har spist blåbær med havregryn og melk til frokost, blåbær til dessert eller som liten lunsj hver dag i over ei uke, skjønte jeg at det kom ikke til å bli tomt før bæra ble dårlige.

Og dèt måtte jeg jo unngå! Så da tok jeg utgangspunkt i en formkake, og laga min egen hageblåbærkake.

Jeg har laga kaka gluten- og melkefri, men oppskrifta jeg tok utgangspunkt i var med hvetemel og lettmelk.

Til ei stor langpanne trenger du:
300g smør, 300g sukker, 4 egg, 2dl melk, 500g mel, 3 ts bakepulver, ca 250 g hageblåbær (amerikanske blåbær)

Du kan godt ha i frøene fra ei vaniljestang eller 2-3ts vaniljesukker. Vanilje og blåbær går godt sammen.

Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og pisk godt i mellom. Tilsett melka i ei tynn stråle mens du mixer videre. Deigen får omtrent konsistens som ostemasse. Sikt så i mel og bakepulver. Det er viktig å sikte slik at bakepulveret blir fordelt utover og ikke havner på samme sted.

Ha bakepapir på et djupt steikebrett og fordel deigen jevnt utover. Fordel blåbærene utover. Blåbærene synker ned i deigen under steiking, så la dem bare ligge løst oppå. Steikes på 180*c i 35 min.

Kaka delte jeg i 4 og fordelte i poser som jeg la i fryseren. Da er det bare å ta opp når man trenger!

2 Comments:

  1. Herlig! Det så utrolig godt ut ?

  2. Det ble veldig godt =) verdt å prøve – den er lettvinn å lage og passer bra til frysing =)

Legg inn en kommentar