DIY: lykter

Lykter og lys er noe jeg aldri får nok av. Jeg elsker å tenne masse levende lys om kveldene, og slå av det elektriske – det gir så god stemning! Simon pleier å fleipe med at telys er vinterens største utgift, så det sier vel litt om hvor glade vi (les: jeg) er i levende lys.

Nå er det lenge siden jeg har delt et DIY-innlegg med dere! Dette startet jeg på i sommer, men har ikke fått somla meg til å fullføre før nå. Disse er laget av rester av ditt og datt, det eneste jeg kjøpte inn for å lage disse er kroker.

Du trenger:
planke, sag, pussepapir, blyant, linjal, maling (akryl), pensel, små spiker (kortere enn plankens tjukkelse), små glass (babymat/hapå e.l.), sterk tråd.

Kutt opp planken i ønsket størrelse. Mine laget jeg til 20X14 cm. Puss sidene og kantene, slik at det ikke blir noen stikkete kanter. Dersom du ønsker å male plankebitene, gjør du det nå. Jeg blandet litt hvitmaling i vann og penslet dette på i to omganger. Det ble litt skjoldete og ujevnt, slik at det ser gammelt og slitt ut. Deretter merker du opp hvor kroken skal være. Jeg festet den 2cm ned fra toppen.

Som glass har jeg brukt sviskemos-barnematglass, me har kan du bruke små tomatpureglass, hapåglass eller andre lignende i den størrelsen. Fest sterk tråd rundt toppen på glasset, og fest en ny tråd to steder på tråden rundt glasset. Jeg har brukt rester av hamprtråd jeg hadde lignende, men hyssing eller annen sterk tråd kan også brukes. På baksiden av plankebiten måler du opp to punkter der de små spikerene skal sitte. Jeg festet de 1 cm inn, 6 cm ned. Når spikerene er nesten spikret inn, knyter du tråden stramt rundt et par ganger i ønsket lengde, før resten av spikeren bankes inn.

Da er det bare å henge glasset på kroken, og tenne et telys – vips – din egen hjemmelaga lykt!

​Liker du gjør-det-selv-prosjekter?

​Følg meg gjerne på facebooksiden Monicas liv for flere DIY-innlegg!

3 Comments:

  1. Så koselig å lage selv:)

  2. Det er veldig moro å sysle med =)

Legg inn en kommentar