Scones til kvelds

Når Simon jobber ettermiddag på søndagene og ikke er hjemme før ni om kvelden, prøver vi å få til felles kveldsmat. Vi er ikke så flinke til å få til det resten av uka,så når vi først gjør det, baker jeg gjerne scones, dekker på med pålegg og tenner noen lys. Da er det superkoselig å være bare oss to, og Simon setter veldig pris på det.

Jeg tenkte å dele to favorittoppskrifter på scones i dag. Jeg har testet ut mange forskjellige, men ikke alle har vært like vellykka. Ofte lager jeg samme til meg og Simon (glutenfrie), men i dag kommer det oppskrift både på vanlige, og glutenfrie.

Glutenfrie havrescones med gulrot:

Disse sconesene er supersaftige, og selv om de er glutenfrie, er de like gode dagen etter. Om du vil lage vanlig utgave, bare bytter du ut det glutenfrie melet med vanlig hvetemel. Til 4 store scones (ca 2-3 personer) trenger du:

7,5 dl glutenfritt mel, 2,5 dl glutenfrie havregryn, 1 ts salt, 2 ts bakepulver, 4,5 dl vann, 3 ss olje, 1-2 gulrøtter

Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett så vann, olje og raspa gulrot. Deigen min ble litt klissete, men jeg lot den stå noen minutter så væska trakk inn i havregryna. form den så til fire rundinger på ei bakepapirkledt plate, ca 2 cm tjukk. Jeg lager de omtrent på størrelse med polarbrød. Lag et kryss i sconesene slik at de kan deles i fire når de er ferdig stekt. Steik de så ved 225*C i ca 15 minutter.

Disse halvgrove sconesene ble det mye smak i, og er enda enklere å lage enn havresconesene. Til to store scones (ca 2 personer) trenger du:

2dl melk, 4,5 dl sammalt grov hvete, 0,5 ts salt, 2ts bakepulver, 3 ss smelta smør.

Melet kan du variere etter hva du foretrekker. Juster med mer mel om deigen blir klissete.

Bland alt det tørre godt sammen. Tilsett så melk og smelta smør. Bland godt til du får en fast deig. Om nødvendig tilsetter du mer mel. Deigen skal bli ganske fast. Form deigen til to scones på størrelse med polarbrød. Ca 2-3 cm tjukke. Som med havresconesene skal også disse merkes med et kryss, slik at de kan deles i fire trekanter når de er ferdig stekt. Steikes på 220*C i 12 minutter.

Når de er ferdigstekt, deles de i fire trekanter. Trekanten deles i to, og fylles med pålegg. Smaker best varme, men tåler å ligge til dagen etter. Egner seg godt til frysing.

Kjapp og god kveldsmat!

Mmmm, med deilig hjemmelaga ripssaft!

Liker du scones?

2 Comments:

  1. Jeg elsker scones, det er såå godt ?

Legg inn en kommentar