Kjære myke trafikant!

Å være bilist og måtte bråbremse mens hjertet dunker tre ganger så raskt fordi det plutselig dukket opp et menneske uten refleks, er ekstremt ubehagelig! Den følelsen av at «nå gikk det nesten galt» er bare grusom.

Jeg har selv vært den bilisten som må hive meg på bremsen og svinge unna, fordi det plutselig var ei som var ute og lufta hunden, uten å ha på refleks. Jeg hadde ikke hatt lappen særlig lenge, jeg lå under fartsgrensa, men likevel fik jeg meg en skikkelig støkk da jeg så hvor nær jeg var før jeg oppdaga at det var noen ute og gikk!

Seinest i går så jeg to Facebookvenner av meg skreiv at de ble skremt av at noen ungdommer plutselig hadde dukket opp mens de kjørte, så det er dessverre noe som skjer oftere enn det burde!

Jeg googla litt rundt i går rundt dette med bruken av refleks, og så at i dag, 15. oktober, er Refleksdagen! Det er 10. året dette arrangeres, og hvert år er det et kjent menneske som designer en ny refleks. Trygg Trafikk har en kampanje gående for å fremme bruken av refleks, og på nettsiden deres fant jeg dette sitatet:

Bilisten har 10 sekunder til å reagere hvis du bruker refleks, går du uten har han bare 2 sekunder til rådighet!

Selv går vi aldri uti mørket uten refleksvest, verken jeg, Simon eller Miriam Elise. Selv på vogna har vi en refleksvest hengene over kalesjen i tillegg til alle refleksmerkene den har!

Så kjære myke traffikant;

BRUK REFLEKS!

Legg inn en kommentar