Oppskrift: Lemoncurd

Lemoncurd er en deilig, frisk og syrlig sitronkrem med egg og smør. Jeg har nevnt i flere oppskrifter at jeg har brukt denne kremen som fyll, men ikke lagt ut oppskrift tidligere. Kremen gjør seg godt i søte kaker, det være sammen med vaniljekrem i sukkerbunn, i makroner, pavlova, på kjeks, eller sammen med is og bær. Som sitronelsker, står denne høyt opp på lista over favorittfyll i bakst!

Kremen krever få ingredienser, er raskt å lage, men du må ha tålmodighet underveis i prosessen. Det er viktig at alle ingrediensene gjøres klare og måles på før man begynner. Kremen lages på ei kokeplate, og for å unngå at noe svi seg, er det lurt å ha ingrediensene innen en armlengdes avstand, da kremen må røres i hele tiden. Jeg har prøvd å kutte ned på sukkermengden for å gjøre den mer diabetikervennlig, men det gikk ikke. Jeg endte med søt eggerøre… Så det er viktig at du bruker samme mengde som oppskriften sier.

Ingredienser:

– 4 eggeplommer – 130g sukker – 120g sitronsaft – revet skal fra èn sitron – 100g smør i biter –

Varm opp eggeplommene med sukkeret på middels varme til alt sukkeret har løst seg opp. Rør hele tiden, slik at ikke noe setter seg fast. Når blandingene nesten skummer og har blitt litt lysere, tilsettes sitronskall og sitronsafta. Rør hele tiden til blandingen tjukner. Kremen må IKKE koke, ta i såfall kjelen raskt av plata så den får avkjølt seg. Når konsistensen blir tjukkere (det tar gjerne noen minutter), tas kjelen av plata. jeg pleier å skylle bunnen av kjelen i kaldt vann for å unngå at kremen fortsetter å varmes opp.

Nå skal smøret tilsettes. tilsett èn bit, rør til alt har smeltet inn, og gjenta med neste bit. Når alle smørdelene er rørt inn, kan kremen helles på glass (holder til to barnematglass), eller i en glassbolle. Kremen må stå i kjøleskap, og holder i 3-4 uker. Selv om den nok er spist opp lenge før den tid…

Eggehvittene du får til overs kan du lage marengs eller pavlova av. Jeg laga minipavlovaer til et middagsbesøk vi hadde, og da brukte vi sitronkrem og litt hjemmelaga vaniljekrem oppå. Det ble veldig godt. Ellers er nøttefrie makroner en favoritt.

​Er du glad i sitronsmaken?

One Comment:

  1. Pingback: Kaketips til 17.mai! – Monica Bjerkelund

Legg inn en kommentar