Oppskrift: Sjokolademuffins med sjokoladebiter

Varme sjokolademuffins med smelta sjokoladebiter – hva passer vel bedre med kaldt og surt høstvær ute?

Jeg er så heldig at jeg har en mann som er både glad i i lage mat og som er veldig flink til det, og disse sjokolademuffinsene er det egentlig han som pleier å lage. Jeg har hatt de med meg på skoletur før, og da har folk knapt trodd meg når jeg sier at de er allergivennlige og bakt av min kjære Simon. Denne gangen er det jeg som har laget dem, og her er oppskrifta:

Til ca 20 muffins trenger du:

2 egg, 2dl sukker, 1 dl melk, 3 dl mel, 1 ts bakepulver, 3 ss kakaopulver, 100g smeltet smør, 100g hakket sjokolade

Jeg har laget dise allergivennlige og har derfor brukt rismelk, Semper fin mix og melke-og soyafritt smør.

Pisk stiv eggedosis. Tilsett det tørre vekselvis med det smelta smøret og melka. Når dette er blandet godt, vendes sjokoladebitene inn med slikkepott. Fordel 20 muffinsformer utover et steikebrett eller i muffinsbrett og ha ca 1 ss røre i hver form.

Steik muffinsene på 200*c i ca 15 minutter. Spises helst mens de fortsatt er varme slik at sjokoladen er smeltet. Egner seg godt til frysing og kan varmes opp igjen i steikeovn.

Har du noen favorittmuffins?

3 Comments:

  1. Åh disse så utrolig gode ut. Lagde sjokoladekake i dag siden det regnet, men fikk jo lyst på muffins også nå hehe

  2. Prøv med blåbær i …. Det smaker også godt.

  3. Hehe, ja baking er beste middel mot dårlig vær =)

Legg inn en kommentar