Oppskrift: Peanøttcookies med sjokolade

Flere enn meg som er glad i nøtter? Noen ganger sjesser jeg sååå på peanøtter, men med en mann som ikke tåler (og ikke liker) nøtter, er det ikke så alt for ofte jeg spiser det. Da han var av gårde noen dager benyttet jeg derfor muligheten til å teste ut noen lekre peanøttcookies, laget av peanøttsmør!

I oppskrifta jeg fant, stod det a man skal bruke helt glatt peanøttsmør. Det har jeg ikke sett i vanlig matbutikk, men jeg hadde et slikt glass stående som jeg kjøpte på Asia-mat for en stund siden. Til 12 cookies trenger du:

150 g peanøttsmør, 150 g sukker, 1 egg, 1 ts bakepulver, 1 ts vaniljeessens/vaniljesukker, 5 ruter kokesjokolade

Jeg hadde ikke vaniljeessens og brukte derfor vaniljesukker. Jeg halverte også sjokolademengden, så her kan man variere etter hva man liker selv.

Ha alle ingrediensene unntatt sjokoladen i en bolle og pisk sammen. Finhakk sjokoladen, ogvend denne inn med slikkepott. Deigen skal være ganske fast. Form 12 kuler du trykker litt flate, og legg disse på ei bakepapirkledt steikeplate. Steikes på 200*C i ca 10-12 minutter til de er gylne. (Jeg stod i telefon og glemte vekk mine, de skal ikke være så mørke som på bildet…)

Mmmmmmmm!

​Minner om giveawayen jeg har gående nå! Innlegget finner du HER!

4 Comments:

  1. Ååå, du er såå flink du? Peanøtter er jo bare så godt, og de kjeksene ser helt fantastiske ut, og det så ikke ut som det var så avansert å lage de heller??
    Håper du får en fin fredag!
    Klem fra Linn

  2. Dette så skikkelig godt ut ?

  3. Takk for det =) De er kjempeenkle å lage og kjempeenkle å spise opp, hehe, de er veldig gode =)
    I lige måte =)

  4. De ble veldig gode =) Er du glad i nøtter er dette kjeksen å lage! =)

Legg inn en kommentar