Oppskrift: Falafel

Har du spist falafel før? Det hadde ikke jeg gjort før jeg prøvde å lage de selv, og de ble ganske gode! Falafel blir regnet som «Midtøstens fast food», og er egentlig en slags vegetarisk kjøttkake.

155Jeg har miksa og triksa litt med oppskrifta, for det var ikke alle krydderene jeg hadde eller er så glad i. Disse ble kanskje litt mildere enn originalen, for de gikk ned på høykant hos Miriam! Ganske så barnevennlige i grunn.

153Du trenger:

– 1 boks kikerter –  1/2 løk – 1 egg – 1 fedd hvitløk – 3ss mel – 1ts pepper – 1,5 ts spisskummen – 1/2ts kardemomme – 1/2-1ts chilipulver – 1ts salt –

Jeg har valgt å ha med egg for å binde deigen mer. Ta gjerne med 1 ts korianderkrydder/0,3 dl hakket frisk koriander også. Jeg er ikke så glad i koriander, så jeg droppa det.

154Start med å helle av vannet på kikertene. IKKE hiv det, du kan lage pikekyss eller pavlova av det! Legg kikertene på et tørkepapir og tørk av dem. Putt alle ingrediensene unntatt melet i en kjøkkenmaskin i bollen med knivbadet.

156Ha så i mel til riktig konsistens. Den skal være ganske tjukk, og du skal kunne trille kuler av deigen.  Det kan være du trenger mer enn 2 ss, det kan være du trenger mindre.

157Form små boller av deigen og steik i smør i steikepanna på middels sterk varme til de blir gylne. Dise kan spise med humus, dip, salsa, rømmedressing, som en tapasrett, eller som jeg gjorde – vegetartaco! Av denne oppskrifta fikk jeg ca 20 små falafler, men du kan lage dem større og spise dem som «kjøttkaker» til middag. Jeg er veldig forsiktig med saltbruken slik at også Miriam Elise kan spise dem – og det gjorde ho!

155

Er du glad i vegetarmat?

Legg inn en kommentar