DIY læringsplakater

Om ettermiddagen bruker jeg mye tid på gulvet for å tegne. Ikke fordi jeg er så glad i å sitte på gulvet eller er så flink til å tegne, men Miriam Elise har tegnedilla for tiden, og da er det klart at jeg er med! Mens Miriam tegner den ene fargerike tegningen etter den andre, har jeg tegnet opp enkle læringsplakater.

Plakatene er fylt med tall, farger, figurer g fargesirkelen. Disse skal etter hvert settes i ramme og henge på rommet hennes, så når hun er gammel nok til å spørre hva de betyr, sal jeg forklare og fortelle. Hun har allerede lært seg å kjenne igjen to av fargene, telle til tre og hjerteformen og stjerneformen!

Alt du trenger for å å lage slike, er:
hvite ark, fargeblyanter, sort tusj, linjal, (evt passer)

Først kladdet jeg opp figurene og formene jeg skulle bruke. Her kan du jukse litt og skrive ut et ark, eller legge over fra dataen. Jeg har brukt passer og linjal og konstruert opp alle mangekantene selv. Deretter har jeg overført mønstrene slik de skulle være på arket, tegnet konturene med sort tusj og til slutt farget med fargeblyanter.

Superlett å lage, lærerikt for barna!

6 Comments:

  1. Tkk =) Enkle og lærerike =)

  2. Artige dissa =) Både å lage og for barna som skal se de =)

  3. så flott at du lager sånt! Ganske artigt ?

  4. Moro å lage, og lurt for Miriam =) Viktig å lære mens man leiker =)

Legg inn en kommentar