Epler og pærer, de henger på trærne…

… når de blir modne så faller de ned…

Og da er det jammen kjekt med en liten hjelper som triller de vekk!

For noen uker siden var vi hos mine foreldre noen dager, og med gode temperaturer og eplesesong, tilbrakte vi noen timer ute.

Vi var med «Mommo» og «Foffa» på Barnas Marked på Ulefoss, og da ble Hello Kitty-lua med hjem. Gjett om det var stas! Mommo hadde tidligere fått tak i ei minitrillebår, så det var veldig stas å få trille ved siden av Foffa når han samla sammen epler.

Først var Miriam Elise under treet for å finne epler, deretter prøvde hun å få med seg flest mulig bort i trillebåra, så måtte eplene smakes på (helst et bit av hver) og deretter gikk hun og Foffa side om side til komposten for å tømme trillebåra. Kjekt med sånne små hjelpere.

Stor og flink. Klarte det så fint selv atte. Stabba seg fram i litt for stor utedress, med lua på snei og en vaglete trillebår. Sjarmerende.

jeg har tidligere skrevet et innlegg der jeg viser at på Ulefoss vokser rosiner på trær. Som belønning for all hjelper, fiksa Foffa noe godt i treet denne dagen også, men da Miriam løp til treet mens ho ropte «siiiiiin» (rosin) ble ho overraska. For i treet lå det ikke rosiner men en mus. En sjokolademus! Det hadde ho ikke fått før, men tro meg, det var populært! Spiste rett av treet til og med. Og se de store øynene ho fikk da ho forstod det var sjokolade!

​Miriam Elise er veldig glad i Mommo og Foffa. Vi ringes nesten hver dag på facetime, fordi Miriam spør om å ringe de. Men så har ho jo også fått den beste mormora og morfaren ho kunne fått!

Legg inn en kommentar