Oppskrift: Coca Cola muffins

Jepp, det stemmer. Deilige, saftige sjokolademuffins, laget med brusen Coca Cola.

171Jeg har sagt det mange ganger, og sier det igjen – muffins må være en av favorittkakene mine. Passe porsjonsstørrelse, den kan smakssettes, fylles og toppes med hva som helst. Helt perfekt. Da jeg nevnte for Simon at jeg hadde funnet en oppskrift på cola-muffins, var ikke han sein om si at han gjerne ville smake!

Jeg har gjort litt om på den opprinnelige oppskrifta, og denne er laget allergivennlig. Originaloppskrifta finner du HER.

168

Ingredienser:

– 2 egg – 2,5 dl sukker – 3 dl mel – 3 ss kakao – 3 ts vaniljesukker – 2 ts bakepulver – 150 g smør – 2 dl Coca Cola –

172Pisk eggedosis av egg og sukker. Sikt det tørre sammen. Smelt smøret og hell i colaen. Ha så det tørre og det våte vekselvis i eggedosisen. Bland godt.

169

Har du muffinsbrett, sett papirformer oppi og fyll dem nesten fulle. Dersom du har dem på vanlig steikebrett bør du sette to papirformer oppi hverandre og fylle de ca halvfulle. Steikes på 200*C i 15-20 minutter. Jeg stekte de i 18 minutter.

170

De smakte ikke så mye cola som jeg trodde de kom til å gjøre, men man kan kjenne det på ettersmaken. De ble skikkelig saftige, og til tross for at disse er glutenfrie, smakte de nesten like ferske og saftige dagen etterpå!

171

Hva er din favorittmuffins?


4 Comments:

  1. Så godt ut ? Ha en fortsatt fin kveld ?

  2. Det var de =) Takk, du også =)

Legg inn en kommentar