DIY – julekongler

Å lage julepynt selv, er noe jeg har gjort fra jeg var lita. Det starta med dorullnisser og skjeve pepperkakehus, så ble det litt mer avansert med dekorering av glass-julekuler og pynting av julekranser. Nå har jeg prøvd meg på noe nytt, og disse må jeg si meg så fornøyd med, at jeg ønsker å dele det med mine lesere.

Dere som har lest bloggen en stund har vel allerede forstått at jeg er glad i kongler. kongler er flotte å se på, og kan brukes som dekorasjon i nesten alle mulige settinger. Dessuten er det bare å gå ut i skogen og plukke de man vil ha, og de finnes i alle størrelser og fasonger.

Jeg har altså samla på konger i mange størrelser i hele høst, og til tross for at Simon ikke alltid skjønner hvorfor jeg bare MÅ spare på alt mulig, sa han seg enig i at disse ble ganske fine.

Du trenger:

kongler (jeg har brukt små furukongler), aluminiumsfolie, hamptråd/hyssing, limpistol, saks

Krøll sammen aluminuimsfolie til en så rund ball som mulig. Du kan også lage en ball av matpapir og bare ta aluminiumsfolie utenpå. Legg lim i ei stripe rundt ballen, og fest hamptråden/hyssingen i limet. Pass på at begge ender blir like lange.

Nå skal konglene limes på. Fest første kongle på motsatt side av snoren den skal henge i. Fest deretter kongler så tett som mulig helt til du kommer opp til tråden. Det er en fordel å bruke de største konglene først, slik at du kan bruke de minste å smette inn mot slutten.

Dekorative, er de ikke? Jeg har foreløpig laget to til å henge i vinduet, men konglesamlinga mi er stor, så kanskje det blir noen flere mot jul.

​Det kommer flere kongle-DIY snart. Følg gjerne facebooksiden Monicas liv for å få med deg oppdateringer!

4 Comments:

  1. Så koselig og lage julepynt . Fint be det også! ? Ønsker deg en super lørdagskveld <3

  2. Det er veldig koselig =) Takk =)

Legg inn en kommentar