Hjemmelaga konfekt

Det er ikke sååå lenge igjen til jul, og i år bestemte jeg meg for å lage egen julekonfekt! Jeg hadde aldri gjort det før, men etter å ha lest noen få oppskrifter satte jeg i gang.

Med diverse matallergier i hus, måtte jeg finne en kokesjokolade uten melk og soya, så disse konfektbitene er laget med coop mørk kokesjokolade.

til ca 35 konfektbiter, brukte jeg 100g kokesjokolade og 0,25 dl (ris)melk + silikonformer til å støype sjokoladen i.

Knekk opp sjokoladen i biter, og ha den og melka i vannbad. Jeg satte ei glassbolle over en kjole med kokende vann. Rør rundt til all sjokoladen har smelta. Putt litt sjokolade i hver form (bildet over), og smør denne sjokoladen opp kantene av forma med en pensel/baksiden av ei skje (bildet under).

Sett forma i fryseren, slik at det dannes et sjokoladeskall. Jeg lot de stå ca 30 min. Til fyll har jeg brukt jordbærsyltetøy og peanøttsmør. Jeg bruker peanøttsmør uten biter (kjøpt på Asia-mat), fylte denne i en brødpose, før jeg klippet et lite hull og sprøytet ned i sjokoladeskallet.

Fyll så resten av formene opp med sjokolade og sett i fryseren. Pass på at alt fyllet blir dekket i sjokolade. La konfektbitene stå noen timer i fryseren. Jeg synes det var lettest å få dem ut av formene når de kom rett fra fryseren, deretter la jeg dem i en tett plastboks i kjøleskapet. Mmmmm!

Lager du julegodter selv?

6 Comments:

  1. Ååååå, fytti så godt det der ser ut! Hvor har du kjøpt formene dine?

  2. Takk =) De ble enda bedre enn det bildene viser – jeg lover! Frmene har jeg bestil på eBay til 1015 kr stykke, men du får de også på panduro og lignende butikker =)

  3. Takk =) Det ble de også =)

  4. Verdens dyreste former?hi.hi

  5. Haha oi ? håper dere skjønte at jeg mente 10-15 kr! hehehe

Legg inn en kommentar