DIY – julekrans

Jeg har gledet meg til å dele dagens innlegg med dere. Dette er superdekorativt, ikke så vanskelig og nesten alt du trenger finner du ute i naturen!

Hvorfor kjøpe julekranser når man like enkelt lager en selv?

Denne kransen er ganske stor, og det du trenger for å lage en slik en er:
mjuke kvister, mose, kongler, limpistol, saks, hyssing/garn, sytråd, bånd/perler/pynt

Du bør bruke kvister fra et «saftig tre», type bjørk, eller selje som jeg har brukt her. Jeg brukte ca 10 kvister. Jeg brukte ca 40X40 cm med mose, men hadde litt til overs. Du må ikke bruke limpistol, men du trenger et lim som klarer å feste kongler til mosen. Superlim gjør samme nytten.

Begynn med å bøye kvistene. Nettopp det er grunnen til at du trenger et saftig treslag, kvistene skal nemlig bøys uten at de knekker. Ta så hyssing/garn (jeg brukte tjukt bomullsgarn) og begynn å surre rundt to av kvistene. Lett til èn og en til underveis, tipper jeg hadde 5-10cm mellom hver gang jeg festet en ny kvist. Når du føler kransen er stor nok, former du kvistene til en sirkel, og surrer hyssingen rundt til alle kvistene ligger inntil hverandre.

Knyt hyssing i sirkelen, slik at du har noe å henge opp kransen i! Det er bedre å lage den for lang nå, og heller korte den ned seinere.

Fest den ene enden av sytråden i sirkelen, og surr fast litt og litt mose. Pass på at du dekker all kvisten. Da blir kransen som på bildet i midten over. Dersom det stikker mye mose ut, kan du klippe dette til. Lim så på konglene der du vil ha dem. Jeg valgte å lime sammen tre og tre, og deretter feste de på fem ulike steder på kransen. Konglene jeg har brukt er små kongler (mindre enn furu), funnet på ei busk vi har utenfor.

Dompap forbinder jeg med jula og jeg fikk tak i to små dompaper med ståltråd i beina på Nille. Disse har jeg bare stuket nedi mosen. Hjertene er festet i en tråd, som sammen med sløyfene ble limt fast med limpistol. Sløyfene har jeg knytt selv og klippet til av satengbånd, men et går ann å få kjøpt ferdige sløyfer. Da er det bare å dandere til til slik du liker det, og vips – din helt hjemmelaga julekrans!

Hva synes du? Har du laget julepynt i år?

​Følg gjerne facebooksiden Monicas liv for å få med deg flere DIY-innlegg =)

One Comment:

Legg inn en kommentar