Når en pepperkakebaker…

… baker pepperbakerkaker, ja da blir det mye moro! 

Torsdag og fredag har vi vært hos mine foreldre der Miriam Elise for første gang har fått pynte pepperkaker og pepperkakehus. Mamma hadde laga deilig, hjemmelaga pepperkakedeig, og mens ho og jeg skar ut pepperkakehusformene, hjalp pappa Miriam med å kjevle. For deigen var så god at mye av den havna visst i magen.

Lille snuppa klatra opp på bordet og fant bollen med deig ganske fort, så innen vi kom i gang, var det fingermerker i deigen. Klart det må være lov til å smake – vi bare jo pepperkaker bare en gang i året! Jeg og Mamma limte sammen huset og kirka på kvelden, og dagene etter pynta vi med melis, seigmenn og marshmallows. Også der var det litt som havna i magen… Er ikke så lett å la være, når det plutselig ligger masse godteri foran seg! Miriam får jo ikke sånt ennå til lørdagsgodt.

Se så skjønn! Så konsentrert om oppgava, og som dere ser på det øverste bilde, er det tatt en bit av hvert av hjertene. Foreldra mine har hengt de i vinduene hos seg, og synes naturligvis at det er verdens fineste pepperkakehjerter.

Har du baka pepperkaker i år?

Legg inn en kommentar