På Island -i full storm…

Som mange av dere sikker skjønte i gårsdagens blogginnlegg, er jeg nå på Island. Jeg var så heldig å få et stipend fra Høyskolen i Telemark, slik at jeg kunne reise til et norsdisk land og intervjue noen lærere om et valgfritt emne, som jeg får bruk for seinere i utdanninga mi. Det tar meg jo bare en dag, så siden jeg skal være her ei uke, får jeg med meg masse spennende. Ei klassevenninne av meg er også på tur, så vi får en skikkelig førjuls-jentetur til Island!

Vi landa i går ettermiddag, og ble vist litt rundt o var ute og spiste med Brynja, er skjønn islandsk jente vi ble kjent med da vi var på Færøyene tidligere i høst. I dag har vi gått rundt i byen, shoppa litt, blitt litt kjent med gatene og besøkt Hallgrimskirka.

I kveld er det meldt det værste været på 25 år her på Island! 600km med veier er steng, det er ekstra radiosender og tv-sendinger hele tiden, butikker og restauranter stengte tidlig i dag, og satlige steder vi har vært innomm har bedt oss holde oss innendørs etter kl. 17 (vi ligger en time etter Norge). Dessuten har vi fått beskjed om å lade opp telefoner og dataer, i tilfelle strømmen går og det tar tid før vi får den tilbake. Sist gang det var så dårlig vær, blåste taket av sjukehuset her! Det er spådd vindkast på opp til 60 m/s langs kysten!

Så for å si det sånn, vi er godt plassert på hotellrommet, har kjøpt inn mat til i kveld, og har forberedt oss!

Hallgrimskirka var et utrolig syn! Så mektig og stor, på toppen av en laaang bakke. Kirka er en turistattraksjon, og vi var oppe i tårnet for å se utsikten over Reykjavik:

Vakkert, ikke sant? Litt sånn Jul i Blåfjell-stemning med snødekte fjell og vulkaner, og blålig lys fra himmelen.

I tårnet vaia det fra side til side, og vi kjente det gynga litt da vi kom ned igjen også. Det ble tidlig middag på oss, for resten av kvelden blir tilbragt på htellerommet for å forberede morgendagens intervju, mens vinder uler på utsiden.

​Følg gjerne Monicas liv på facebook for oppdateringer, og ikke glem å melde deg på gårsdagens giveaway – du finer den HER!

Har du vært på Island før?

2 Comments:

  1. Åh, nå ble jeg misunnelig! Vi var på Island i fjor høst, og jeg tror det er den fineste ferien jeg noensinne har hatt! Bare det å gå og kikke i byen er utrolig artig. Veldig mange gøye bruktbutikker f.eks. Hvis du har tid, så kan jeg anbefale en tur til den blå lagune. Veldig turistplass, men ubeskrivelig deilig å senke seg ned i vann på 40 grader når det er rundt null grader ute ?

  2. Så moro å høre at du syntes det er den beste ferien du har vært på! =) Vi har bestilt tur til den blå lagune på torsdag – for da er været bedre enn det er nå! Jeg gleder meg! =)

Legg inn en kommentar