DIY – Telysholder av appelsin

Nei, overskriften er ikke tull. Jeg så et bilde av dette på en eller annet DIY-side, og måtte bare prøve. Dette er en enkelt DIY som tak kun 10 minutter og som sprer deilig, julete appelsinlukt i hele huset!

Jeg er fortsatt på Island og vi blåste ikke bort i den kraftige stormen i går kveld. Det gjorde derimot et hus, som bare ble rivd opp av bakken og flyttet like helt til et annet sted! Det var jammen godt vi holdt oss inne…

For å lage ei lykt trenger du rett og slett bare en appelsin, en kniv og et telys. That`s it!
Dere skjønner sikkert hvordan det sal gjøres uten bilder, men jeg viser steg-for-stegbilder uansett, for å vise hvordan jeg har gjort det.

Del appelsina i to, ikke på midten, men cirka 40/60. Hul ut begge appelsindelene. Jeg skar ut det meste av fruktkjøttet med kniv, og dro så ut de siste bitene med fingrene. Pass på at bunnen er flat nok, både til at den kan stå, og at det kan være et telys oppi.

I topplokket må det lages et hull for at det skal komme oksygen til lyset. Jeg brukte en liten pepperkakeform til å stikke ut et hjerte for det estetiske. Jeg brukte også et vanlig plastsugerør til å stikke ut så sirkler i en runding rundt hjertet.
Da er det bare å putte i telyset og vente på at appelsinlukta brer seg i huset!

Husk at appelsina ikke må bli tørr, da kan den ta fyr. Jeg har for sikkerhets skyld skylt lokket før jeg tente lyset for å unngå brann.

Har du laget noe slikt før?

​Ikke glem giveawayen denne uken – innlegget kan du finne HER!

2 Comments:

  1. Hvis man i tillegg stikker inn noen nellikspiker blir det ekstra god lukt! ?

Legg inn en kommentar