Geysir og Gullfoss!

Dagene flyr a gårde og det er faktisk ikke lenge til vi skal hjem herfra. I dag har vi vært skikkelig turister og besøkt flere geysirer, Tingvellir nasjonalpark, og gullfossen. Vi tok buss sammen med et trettitalls andre turister og ble guidet fra 09.00-17.00! Jeg har masse bilder å vise dere, så heng med!

«Geysir er en varm kilde som periodisk kommer i utbrudd og sender en søyle av vann og damp opp i lufta». Å se dette skje var nærmest magisk! Geysiren vi besøkte har utbrudd cirka hvert 8. minutt, så vi så tre av utbruddene. Jeg filmet det den ene gangen, så hvis du vil se, kan du sjekke min Instagram (monicabj92). Vi stod veldig mange rundt denne boblene gryta, alle klare med kameraer og telefoner. Stillhet. Plutselig braket det lød og det låt et unisont «wow». Det var skikkelig kult å se. Jeg var heldig og fikk knipsa noen bilder av utbruddet:

Disse fire bildene er tatt fra samme utbruddet, som var over på 2-3 sekunder!

Videre reiste vi til Gullfossen, Europas største fossefall. Med to fossefall på henholdsvis 11 meter og 20 meter, samt snødekte fjell og blålig lys var det et utrolig syn. Det er tre nivåer man kan gå på for å se disse vannfallene, men om vinteren er det bare to som er åpne. Det er ikke uten grunn, for vannet sprutet opp igjen og frøys seg fast i fjellet så det ble ganske glatt. Utrolig fin var det!

Med minusgrader og ganske mye vind le det utrolig surt der oppe i høyden (noe bildet over bærer preg av…). Selv med flere lag ull og fleece ble det kaldt, så det skal bli spennende å se i morgen når vi skal til Den Blå Lagunen og bade i varme kilder!

Mot ettermiddagen kjørte vi til Tingvellir nasjonalpark. Her sklir to av jordas 14 plater fra hverandre, og danner en «sprekk» i landet; hele 2 cm i året! Vi gikk mellom den eurasiske og amerikanske platene. Det var utrolig stilig å se hvordan disse jordplatene kan forandre naturen på den måten! Både jeg og Elise studerer naturfag, og Elise har også geografi så dette er jo slikt som interesserer oss. Det var moro å komme så nær å se det, samt kunne ta bilder av dette.

Nå skal vi straks ut og spise middag med våre to islandske venner, Brynja og Heidrun, så satser vi på en klar himmel i kveld så vi får sett nordlyset!

Legg inn en kommentar