Den blå lagune

Mange minusgrader og sur vind. Likevel gikk jeg rundt i bikini og drakk slush i desember. Hvordan er det i det hele tatt mulig?

I går var det siste dagen jeg og Elise hadde sammen her på Island, og vi valgte å tilbringe dagen på det kanskje mest kjente stedet for alle turister på Island; nemlig Den blå lagune. Varme kilder med vann fra 38*c og oppover, med utendørs spaavdeling, silikonansiktsmasker til alle og bar midt i vannet.

Hele 2,5 timer var vi i det naturlige bassenget. I deilig varmt vann med avslappende silikonmasker laget av silikonen som naturlig dannes i vannet. Både jeg og Elise ble litt overraska da det viste seg å være saltvann, jeg var så sikker på at det var oppvarma ferskvann vi bada i. Å ligge i vannet mens man ser sola gå ned bak snødekte fjelltopper og ende i en rødrosa himmel var virkelig ikke feil!

Vi ble så hentet av våre islandske venninner Brynja og Heidrun som kjørte Elise til flyplassen før de viste meg ei hule der Gryla, et stort troll, bor. Det er mange sagn og historier herfra, som i Norge, og de er godt kjente blant folk. Gryla er mor til 13 smånisser som hver og en har en kveld i desember er de er ute og gjør ugang. Dette fungerer som en slags kalender for barn fra i dag og til julaften. Barna får en gave, men smånissene er rampete mot dem om ikke de har vært snille. Det er mange historier om disse og det er ikke alt jeg husker, men dette var noen av de. I hula til Gryla kan barna komme og gi fra seg smokken når de er store nok, så skal hun passe på dem, litt som Kaptein Sabeltann gjør i Norge.

Vi er veldig heldige som kjenner noen her på Island når vi skal rundt og se. Kun to dager har vi bestilt turer der vi har hatt med guide, ellers har Brynja og Heidrun kjørt rundt for å fortelle, forklare, vise og hjelpe. De har vært med oss ut nesten hver kveld for å spise og vist oss hvor vi får den beste maten.

I kveld er min siste kveld her på Island, og den skal tilbringes med Brynja på et fint hotell et stykke unna, der det er store teleskoper. Vi skal nemlig ut for å se på nordlyset!

​Ikke glem giveawayen jeg har pågående – en vinner trekkes i morgen!

5 Comments:

  1. Åh, jeg har såå lyst til å dra dit!! Det måå jeg få til om ikke altfor lenge til…

  2. Får du muligheten bør du virkelig besøke Island! Spennende og annerledes selv om mye likevel er likt =)

  3. Kan egentlig ikke forstå at det er mulig å sitte i den når det er såpass kaldt i lufta. Helt utrolig.

  4. Moro at du koser deg på Island. Selv om var vel i tøffeste laget den første dagen. Du får ta en ny tur en sommer og komme litt lenger unna Reykjavik. Bl.a. prøve varme badebassemg langt unna allfarvei som bare er der. Helt facinerende. Enkle garderober ingen inngangspenger og bare ville naturen så langt øyet kan se. Pass deg for det som de kaller for Hai. Det er ødelagt håkjerring og så forferdelig vondt at ikke en gang reven eter det.

Legg inn en kommentar