Oppskrift: Tilslørte bondepiker, juleversjon

Et mer passende navn på denne desserten burde vel vært «Nyttårspiker», for denne varianten av tilslørte bondepiker med pepperkaker, ble servert på nyttårsaften. Vi hade invitert seks gjester, og denne desserten ble laget i tre varanter; Gluten-og melkefri, melkefri og «vanlig».

For å lage 5 ganske store glass trenger du:

ca 1/2 rund boks pepperkaker, 1 putt fløte, ca 6-700 g eplemos

Til den gluten- og melkefrie brukte jeg 50g pepperkaker, ca 0,75dl fløte og litt av eplemosen over.

Jeg hadde igjen en del av alle ingrediensene, så dette holder til mer enn 5 porsjoner.

Knus pepperkakene. Legg de gjerne i en brødpose og rull med ei kjevle over noen ganger, så knuses det enkelt. Pisk fløta og tilsett sukker etter ønske. Start med å legge pepperkakesmuler i bunnen. Fyll på godt med eplemos før du smører et tynt la med krem over. Gjenta til dessertskåla er full.

Jeg pynta toppen med litt raspa sjokolade og en hel pepperkake. Desserten falt i smak, men jeg hadde laga litt for store porsjoner, så det ble stående litt igjen hos alle. Man kan også legge dette i ei stor skål eller en bolle, så kan gjestene forsyne seg selv.

Liker du tilslørte bondepiker?

3 Comments:

  1. Takk =) Det ble veldig godt =)

Legg inn en kommentar