DIY – statement necklace

I dag skal jeg dele et annerledes, men veldig kult gjør-det-selv-prosjekt. Det tar ikke lange tiden å få til, og ikke trenger du mye utstyr for å få det til heller. Det er rett og slett å lage et kjede. Men klarer du å se hva det er laget av?

Smykket er faktisk laget av poptabs, altså toppen av brusbokser!

Vanligvis samler jeg disse brusbokstoppene og gir til tante som bruker de til scrapping, ellers er det flere organisasjoner som samler inn disse for å smelte om til rullestoler. Jeg kom over et bilde der noen hadde laget et smykke av de, og tenkte at det må jeg også gjøre.

Du trenger:
mykt garn/hyssing, brusbokstopper (jeg brukte 25), heklenål, perler, synål + sytråd, evt smykkelås

1. Hekle en tråd som går ca 1/4 gang rundt hodet ditt. Jeg har prøvd med forskjellig tjukkelse på tråden, og har brukt 35-50 luftmasker. Finn fram første poptab

2. Hekle tre luftmasker i poptaben.

3. Hekle èn maske gjennom både den første og den andre poptaben, slik at de festes i hverandre. Hekle èn luftmaske kun gjennom den andre poptaben, og fest på en ny en med den tredje poptaben. På den måten vil alle poptabsene få tre luftmasker i hullet (med unntak av første og siste, som har 4 luftmasker i hver.

Hekle ei så lang rekke med poptabs som du ønsker. Jeg har brukt 25 på rekke bortover.

Når du har hengt på alle du vil ha bortover, hekler du like mange luftmasker som d gjorde i starten. Her har jeg 45 luftmasker på hver side.

Nå skal det hekles en tilsvarende rekke i det andre hullet i poptabsen. Også her skal det være en hekla tråd før man begynner med poptabsene. Her må du ha noen masker lenger enn forrige, jeg har 5 masker mer. Da ser kjedet cirka sånn her ut:

Jeg har valgt å feste i smykkelås. Denne har jeg sydd fast med sytråd i endene av den hekla tråden. Når et er gjort, kan du sy på perler dersom du ønsker. Velg en sytråd i samme farge som garnet/hyssingen du bruker rundt brusbokstoppene. Jeg sydde 3-4 sting mellom hver gang jeg hadde på ei perle.

Vips – ditt helt unike statement halskjede!

Vil du se flere DIY- innlegg? Følg Monicas liv på facebook!

Legg inn en kommentar