Oppskrift: Rullekake

Da jeg var mindre og det kom besøk, laga jeg ofte rullekake. Lettvint og godt, og det tar bare 30 minutter fra man setter i gang til kaka står ferdig på bordet.

Jeg har alltid brukt samme oppskrift, den som står i «Fra boller til burritos» som vi fikk på heimkunnskapen i niende klasse. Enten jeg baker med hvetemel eller glutenfritt mel (som her), bruker jeg samme oppskrift, og jeg har fortsatt til gode å få en mislykka rullekake.

176Ingredienser:

– 4 egg – 1,5 dl sukker – 2 dl mel – 1/4 ts bakepulver – syltetøy til fyll –

Egentlig trenger man ikke bakepulver i sukkerbrød, for det viktigste er å ha en stiv og luftig eggedosis. Jeg har likevel litt oppi for å være helt sikker på at sukkerbunnen hever seg litt.

174

Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Det er viktig at denne piskes lenge, for at den skalbli «fluffy». Sikt så i mel og evt bakepulver og bland dette godt. Hell i en bakepapirkledt panne. Jeg har brukt en browniesform, men røra er egentlig beregna på en langpanne. Steikes på 200* i 10-12 minutter. Mens sukkerbunnen steikes, tar du et reint kjøkkendhåndkle og strør over ca 1 ss sukker.

175

Når sukkerbunnen er ferdig stekt, hvelves den over på kjøkkehåndkledet med sukker. Smør så på ønsket syltetøy. Jeg bruker kjøpeyltetøy til fyll i kaker, da den er tjukkere enn hjemmelaga. Nå skal kaka rulles. Rull den første «snurren» med fingrene, og bruk deretter håndkledet. Når håndkledet dras framover, rulles kaka etter. Eventuelt kan hele kaka rulles for hånd.

Serveres med is eller piska krem.

176

Liker du rullekake?

4 Comments:

  1. Så skikkelig fristende ut!! ? Ha en fin kveld!

  2. Litt vaniljekrem med litt fløte/fløteerstatning – og litt hjemmelagd syltetøy på toppen… Nam, nam!

  3. I lige måte! Den er veldig god, og ar kort tid =) Bør prøves =)

  4. Så bra =) Prøv den ut =)

Legg inn en kommentar