Oppskrift: Vannbakkels

Da det var fastelaven, delte jeg et bilde på Instagram av fastelavens-vannbakkelsene jeg laga. Flere spurte om oppskriften, så nå har jeg laget de på nytt og tatt bilder, slik at du også kan prøve.

Jeg har prøvd å lage vannbakkels flere ganger før, men de har stort sett blitt helt flate. Først de siste gangene har det gått veldig bra, så jeg tror rett og slett det er oppskriften fra mammas kokebok som er perfekt!

Det er ikke mange ingredienser som skal til for å lage disse, og de er naturlig sukkerfri, så de passer bra til diabetikere. Jeg har laget disse gluten- og melkefri, og har brut semper fin mix og soft melkefri margarin i oppskrifta. Denne oppskriften holder til ca. 20 vannbakkels.

Jeg har fulgt denne oppskrifta når jeg har laget «vanlige» vannbakkels med hvetemel og smør også, så den passer til begge deler.

* Kok opp vann og smør til det bobler skikkelig. Skru så av plata. * Ha i alt melet på en gang og rør kraftig rundt. Bruk gjerne i tresleiv * Ta kjelen av plata til hele deigen samler seg rundt sleiva.

* Deigen er nå ganske fettete og ser ut som en slags potetmos. * Pisk ett egg sammen, og hell dette i deigen. Rør til egget er helt rørt inn. * Pisk opp ett egg til og gjenta. Pass på at deigen ikke blir for løs – da blåser de seg ikke opp i ovnen! * Jeg bruker litt under 3,5 egg i deigen. Deigen skal være noe seig, men ikke flyte utover når den fordeles på steikebrettet.* Putt deigen i en sprøytepose og sprøyt små topper av den. Ha godt med avstand mellom dem, de blåser seg mye opp i løpet av steiketiden

* Ha større mellomrom enn hva jeg har gjort på bildet her, mine vokste litt inn i hverandre… * Steikes på 200*c i 25 minutter. Det er superviktig at du IKKE åpner døra under steiketiden, da faller de sammen! * Fyll vannbakkelsene med krem og/eller ha melisglasur på toppen

Disse ble tatt med på korøvelse denna uka, og forsvant raskt selv om alle fikk allergivennlige kaker – så det viser vel at glutenfritt kan være like godt som vanlig bakst!

Liker du vannbakkels?

2 Comments:

Legg inn en kommentar