DIY – sy snurreskjørt til barn

Snurreskjørt og snurrekjoler er det store for vesla her i hus om dagen. Alt som det kan danses i et en stor hit, og etter at mamma strikket et snurreskjørt til henne, har det knapt vært av. Siden det er mye jobb å strikke et snurreskjørt til til henne, har jeg derfor sydd et. Oppskriften er svært enkel, og jeg vil si at selv den nyeste nybegynner klarer å sy et slikt barneskjørt.

Alt du trenger for å lage et slikt skjørt er bomullsstoff (strl 2 år: ca 110cmX110cm), saks, buksestrikk og symaskin

Mål først rundt livet til den som skal ha skjørtet. Finn diameteren (omkretsen : 3,14), brett stoffet firedobbelt og mål opp. Siden jeg har sydd i enkelt, ensfarga, tegna jeg opp med hvitt kritt. Jeg har markert og klippet ut slik at stoffet ser ut som en smultring. Da blir det mest volang i skjørtet. Lengden fra indre til ytre sirkel er her 40 cm, daa blir det litt lengde på det.

Brett inn kanten dobbelt som på bildet over for å så finest mulig kant når du syr. Fjør det både på den ytre ringen og den indre. Pass på at den indre er så bred at du får trædd i strikk etter du har sydd. Til voksen ville jeg sydd med stram linning, og ike strikk i livet, men siden det skal til et barn som snart er ferdig med bleie og livvidden derfor vil variere, har jeg brukt strikk slik at det passer lenger.

Sy først den indre kanten, og når du er kommet nesten rundt trer du i strikken og knyter/syr sammen endene. Pass på at du har målt opp strikket til riktig lengde!. Sy deretter nedre kant, gjerne med sikksakksøm på bildet til høyre. Da jeg sydde den nederste kanten var Miriam så nysgjerrig på hva jeg dreiv med, at hun fikk sitte på fanget og ta ut ei og ei stoppenål etter hvert som jeg sydde. Ho var veldig stolt over å ha hjulpet til på sitt eget skjørt!

Slik ble skjørtet da det var ferdig sydd! Masse volang og godt strikk i livet.

Å ta bilder av skjørtet på var ikke så lett. Snuppa vil gjerne se bildet rett etter at ho har stilt seg opp, og siden det er et snurreskjørt, snurra ho rundt mens jeg tok bilder. Håper likevel dere får et inntrykk av resultatet og størrelsen.

Dersom oppskriften er vanskelig å forstå eller det er noe du lurer på, bare spør!

Har du sydd barneklær før?

Legg inn en kommentar