Oppskrift: Makroner med karamellkrem (nøttefri)

Mmmmm, makroner! Deilige små munnfuller med smak av hva som helst.

Jeg har delt oppskrift på disse tidligere og tips til fyll, men har nå testa noe nytt og deler gjerne oppskriften på nytt. Disse er laget med karamellessens i makronene og karamellsaus kremfyllet.

Ingredienser:
2 eggehviter, 60 g sukker, 90 g havremel, 90 g melis, evt konditorfarge og smaksessens
Jeg har knust glutenfrie havregryn til havremel

Pisk eggehvitene stive og ha i sukkeret. Pisk til sukkeret har løst seg opp. Sikt i havremel og melis. Det som ikke går igjennom av havremelet bare hiver du, ikke erstatt mengden. Vend havremel og melis forsiktig inn med slikkepott, ikke bruk mikser! Da blir massen for flytende. Jeg hadde i rosa konditorfarge og 4 dråper karamellessens. Fyll røren i en sprøytepose og sprøyt små sirkler på et bakepapir. Du får 18-20 halve makroner av denne oppskriften.

La makronene stå til tørk i minst 30 min. Dette for at de skal bli litt tørre og få ei hinne oppå. Det gjør at de ikek sprekker under steiking. Steikes på 150*c i 10 minutter. Avkjøl før du har på krem.

Min lille hjelper har fått forkle og bakelue av Oldemor Lovise, og meldte seg frivillig som testsmaker. En skal tidlig krøkes, er det ikke så?

Til fyll har jeg denne gangen laget karamellkrem. Ingredienser:
75 g smør, 125 g melis, 3 dråper karamellessens, 2 ss karamellsaus
Jeg har brukt smør uten melk og soya

Miks smør og melis til en luftig krem. Denne skal se hvit ut når den er ferdig. Tilsett så karamellessens og karamellsaus og bland godt. Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt på den ene halvdelen av makronen. Legg en annen halvdel oppå, og vips – makrona er klar til å spises!

Hva er din favorittmakron?

5 Comments:

  1. Så gott! Min man älskar macroner så vi kanke skulle ta å prova på ert recept imorgon ? gokväll!

  2. Åssen karamellsaus har du brukt?
    g hvor har du fått kjøpt karamellessens?

  3. Jeg har brukt karamellsaus til is (Freia flaske) ? Karamellessens har jeg kjøpt på Asia-mat, men den er like gid med karamellsaus ?

  4. Hvor i landet har du fått tak i det? Har ikke funnet på sånn butikk i Oslo ?

  5. Karamellesses? Den jeg kjøpte fant jeg på asia-mat i Kristiansand, men har funnet den her i Kragerø også =)

Legg inn en kommentar