Oppskrift: Påske-pikekyss

Pikekyss passer til alle anledninger, og pynter du dem litt ekstra, gjør de seg godt på et kakebord! Jeg har laget pikekyss formet som påskekyllinger, og de har falt i smak både utseendemessig og smaksmessig. Så gjenstår det bare å se hvor mange som er igjen når påska begynner skikkelig!

​Tåler du ikke egg, har jeg tidligere delt en oppskrift på pikekyss uten egg HER!

Til ca 20 påskekyllinger trenger du:
3 eggehviter, 100g sukker, sprøytepose + tipper, konditorfarge

Pisk eggehvitene stive og ha i sukkeret. Pisk lenge, gjerne 10min. Da får du en fluffy, stiv masse uten sukkerkorn i.

Ta et par ts med marengs i en liten kopp og farg sort, til øynene. Ta 3-4 ss marengs i en litt større kopp og farg rødt, til hanekam og nebb. Resten av massen farger du med gul konditorfarge, det skal bli selve kyllingen. Jeg foretrekker geléfarger, da trenger man ikke å tilsette mye farge.

Fordel marengsen i sprøyteposer. Til den gule har jeg brukt tippen Wilton 1M (stor stjerne), og til den røde har jeg brukt en liten stjerne. Den sorte marengsen har jeg bare puttet i en liten brødpose og klippet et lite hull, siden den kun skal til øynene.

Lag først kroppen ved å sprøyte ut en stor gul topp. Sprøyt en liten hale bak, og en liten vinge på hver side ved å klemme ut en liten del av marengsen, om på bildet over. Sprøyt så på tre røde topper øverst til hanekam, og en liten topp til nebb. Til slutt sprøyter du på to små, sorte øyne.

Steikes på 100*C, i ca 2 timer. Oppbevares i en tett boks til de spises.
Lykke til!

Er du glad i marengs?

5 Comments:

  1. Hei, hvor finner jeg mailadressen din? Kan du ta kontakt med meg på mira@kreakid.no?

    Mira ?

  2. Oj! Så utrolig tøff disse var! Jeg elsker marengs selv ?

  3. De ble ganske så bra =)

Legg inn en kommentar