Oppskrift: Appelsincupcakes

Det er påske og appelsintid! Da smaker det med deilige, saftige cupcakes med masse smak av appelsin. Jeg fant en spennende oppskrift jeg har gjort om litt på, og resultatet ble veldig bra!

Ingredienser til 18-20 cupcakes:

115 g smør, 200 g sukker, 2 egg, 275 g mel, 1 ts bakepulver, 1 dl pressa appelsin, revet skall av en appelsin

Jeg har laget disse uten melk og gluten, og har brukt soft spesial som margarin, og Semper Fin Mix som mel. Originaloppskrifta var med vanlig smør og mel.

Pisk smør og sukker hvitt, og ha deretter i ett og ett egg. Riv skallet av en appelsin og press saften ut av appelsina. Jeg pressa to appelsiner for å få ut nok appelsinsaft. Ha appelsina vekselvis i med det tørre, og pisk til en jevn deig. Fordel deigen i 18-20 muffinsformer, ca 3/4 fulle. Steik i 20-25 minutter på 170*c.

Muffinsene er saftige i seg selv, så jeg har ikke laget noen frosting til disse. Jeg laget litt melisglasur, med å blande pressa appelsinsaft med litt melis, og drysset over litt appelsinskall og gult perlesukker.

​Disse smakte like ferskt etter 3 dager, selv om de var glutenfrie!

Mmmmm!

One Comment:

  1. Perfekt i påsken da. Så herlige ut. ?

Legg inn en kommentar