Oppskrift: Sy en bleiepose

Nå som vi veit at det er en lillebror som turner rundt i magen, er jeg i gang bak symaskina igjen. Jeg har sydd mest jenteklær, så for å komme i gang igjen, har jeg startet med noe ganske enkelt, nemlig en bleiepose! Denne er ganske stor, og har plass til 10 bleier, bleieposer og våtservietter, og er super å ha i stelleveska når vi skal ut på tur.

Fremgangsmåten er ganske enkel, og syr du i en glidelås i stedet, får du en fin toalettmappe!

Du trenger:
stoff til å ha utenpå: 100 cm X 30 cm
fòrstoff: 100 cm X 30 cm
målbånd
knappenåler
symaskin
evt skråbånd

Hadde som vanlig med meg en liten hjelper på prosjektet. Hun er veldig flink til å finne fram ALT stoffet samt sjekke at skråbåndet er mer enn langt nok…

Start med å legge stoffet rette mot rette, og nål fast langs alle kantene. Sy deretter begge langsidene og den ene kortsiden. Husk å festet tråden både i starten og på slutten. Jeg har sydd først med sikk-sakk, og deretter rettsøm over. Vreng stoffet gjennom den kortsiden du ikke har sydd.

Nå sydde jeg på skråbånd på hver av kortendene (på rettsiden), men jeg så etterpå at den hadde blitt like fin om jeg ikke gjorde det. Brett endene inn mot midten som på det første bildet over, på vranga. Jo lenger mot midten du legger stoffet, jo større blir lommene. Jeg laga ei lomme på 23 cm og ei på 20 cm. Husk at det må være noen cm mellom brettene, slik at du får brettet bleieposen sammen til slutt. Nål fast kantene før du syr. Sy langs sidene. Når den er ferdig og vrengt tilbake, vil den se ut som bildet over til høyre.

Du kan sette på trykknapper eller bånd på, så du har noe å feste mappa igjen med, men jeg har valgt å bare brette den sånn den er.
Da er bleieposen klar til bruk!

​Er du glad i å sy?

4 Comments:

  1. Så fint det ble ? Jeg har kjøpt to stykker så jeg blir nok ikke å prøve meg på denne. Er ikke så flink til å sy selv, men du er jo kjempeflink ?

  2. Så flink og kreativ du er!! ? Ble utrolig fin og ikke minst prakstisk! Kunne trengt en sånn når ungene var små ?

  3. Takk =) Moro å holde på med, får noe som ingen andre har =)

Legg inn en kommentar