Oppskrift: Drømmerull

Tid for å dele en ny bakeoppskrift med dere, og i dag er det en ny type rullekake dere skal få se. Jeg har tidligere delt vanlig rullekake med syltetøy, men denne sjokolade-rullekaka med vaniljesmørkrem er enda bedre! Det er ikke uten grunn at den heter drømmerull. Oppskrifta har jeg fått av svigermor, som har delt den på sin matblogg tidligere.

Denne kaka er naturlig glutenfri. Jeg har i tillegg brukt smør uten melk og soya for å lage den helt allergivennlig.

Ingredienser kake:
3 egg, 1 eggehvite, 125 g sukker, 60 g potetmel, 2 ss kakao, 1 ts bakepulver

Ingredienser glasur:
1 eggeplomme, 100 g smør (her: soft spesial), 120 g melis, 2 ts vaniljesukker

Pisk egg, eggehvite og sukker til stiv eggedosis. Mål opp det tørre og sikt det i. Ha bakepapir i ei stor langpannne, og fordel røren utover. Kakebunnen skal være ganske tynn.

Steikes i 10 minutter på 200*C.

Mens kaka steikes, har du litt sukker (2-3 ss) på et reint bakehåndkle. Når kaka er ferdig stekt, vender du den opp ned på sukkeret og legger den varme forma over. Det skal du gjøre for at kaka skal holde fuktigheten mens den avkjøles.

Miks sammen alle ingrediensene til rullekakefyllet til det blir en jevn krem. Denne oppskriften gir litt mer vaniljesmørkrem enn du egentlig trenger, men har du en liten hjelper med på kjøkkenet som jeg, så forsvinner resten av kremen uansett…

Fordel ønska mengde krem utover den avkjølte kakebunnen, og rull sammen. Rull den første «snurren» med fingrene, og bruk deretter håndkledet. Når håndkledet dras framover, rulles kaka etter. Eventuelt kan hele kaka rulles for hånd. Jeg har vist det med bilder HER. La kaka hvile litt før du skjærer i den.

12 Comments:

  1. Denne så innmari god ut, skal teste den til helgen tror jeg ?

  2. Hei. ser ikke tallene på mengde ingredienser kake, kan du skrive det et anna sted eller rette det opp?
    Takk

  3. Gjør det, den er kjempegod!

  4. Takk for at du sier i fra! Jeg har nå bytta ut bildet med å skrive inn tekst, håper det ser bra ut nå! =) Bare å si ifra!

  5. Denne skal jeg jammen lage til lørdag og ha den til dessert etter middag, supert å bli minnet på denne. ?)))))

  6. Den ble knallgod ?

    Jeanette

Legg inn en kommentar