Frostkake

Forrige helg laget jeg min aller første Frost-kake. Frost er jo det store for alle småjenter, og da nabojenta fylte 5 år, var ønsket hennes ei Frost-kake. Sevfølgelig ville jeg bake til feiringa hennes, og slik ble resultatet.

Litt uklare bilder, da bildene ble tatt med blitz i mørket ganske seint på kvelden. Kaka er sukkerbrød fylt med bringebærsyltetøy og fløtekrem, og smurt opp med lyseblå smørkrem. Snøkrystallene er laget av hjemmelaga marshmallowsfondant, bokstavene tegnet med hjemmelaga royal icing og strøsselet oppå er farga perlesukker.Kanskje ikke den flotteste Frost-kaka som er laga, men så lenge Kamilla er fornøyd, er jeg fornøyd.

​Har du laga Frost-kake før?

4 Comments:

 1. Hvordan får du smørkremen så fin og blå? Hvilken oppskrift bruker du?

  Har frostkake på planen til 7 års dag til helga, jenta mi likte så godt denne.

 2. Jeg bruker en standard smørkrem med melis, smør og litt vaniljesukker (dobbelt så mye melis som smør) og har i Wilton mørk blå gelefarge. Jeg hadde bare i bittelitt farge av gangen, da gelefargene gir mye farge, selv ved bare en liten prikk.

 3. Tusen takk for svar Monica. Googlet meg til denne og tenker å bruke den…

  http://www.dekorama.no/blogg/baking-og-festmat/lysebla-smorkrem-oppskrift

  Skal da lage en standard sjokoladekake og lage denne i dobbelt for å fylle inni ett lag og utenpå. Oppå blir det vimpler og tenkte å se om fikk farga et par fondant-snøkrystaller med blått sukker.

  Liker godt bloggen din, lykke til med graviditeten videre.

 4. Bare hyggelig =)
  Som snøkrystaller kan du lage royal icing (eggehvite + melis) og sprøyte ut på bakepapir. Dersom du lar disse ligge 1-2 døgn, blir de helt harde, og du kan dekorere med de =) Lager du de tjukke nok, kan du strø over spiselig glitter/sølvkuler eller annen pynt også =)

Legg inn en kommentar