Oppskrift: Blåbærcurd

Curder og kremer til kakefyll har jeg testet ut ganske mange av nå. Som i tidligere oppskrifter jeg har delt på curder, har jeg også nå tatt utgangspunkt i den mest kjente med sitron, men har brukt blåbær i stedet. I høst plukka jeg (og foreldra mine) maaaaaaange liter blåbær, og foreløpig har jeg ikke fått gjort så mye med de, så jeg har skogsblåbær liggende i fryseren til hva jeg måtte ønske hele tiden. Og denne gangen ble det altså blåbærcurd.

Ingredienser:
4 eggeplommer, 130 g sukker, 1oo g blåbærsaft (150 g bær), 120 g smør

Jeg laga bare halv porsjon, derfor er det mindre ingredienser på bildet. Jeg har også laget denne med halvert sukkermengde, og brukt som blåbærsmør på brødskiva. Nam!

Eggehvitene som blir til overs kan du bruke til å lage for eksempel pikekyss eller makroner.

Start med å varme opp blåbæra i en liten kjele. Jeg hadde i 1 ss vann, men det hadde egentlig ikke vært nødvendig. Når bærene er varma opp, presser du dem gjennom ei sikt, slik at bare blåbærsafta kommer med. Vei den opp slik at du får riktig mengde.

Ha eggeplommer og sukker i en liten kjele på svak varme. Nå skal du røre og røre til blandingen blir lysere og nesten skummer. Det må ikke koke! Det tar litt tid å varme opp, men det er viktig å være tålmodig og røre hele tiden. Når det skummer og får en konsistens som minner om eggedosis skal blåbærsafta has i.

Rør godt så du får bladet blåbærsafta godt inn i eggeblandinga. Ta kjelen av plata og ha i smøret i terninger. Rør inn en og en smørterning til alt smøret er løst opp. Hell så blandingen på små glass eller i andre beholdere med lokk. Jeg har fylt tomme barnematglass og får 2-3 glass av denne porsjona.

Vil du prøve noen av de andre curdene jeg har del før, kan du finne dem her:
Lemoncurd
Skogsbærcurd
Ripscurd

4 Comments:

  1. Åhhh, hvor nydelig! Nå vet jeg hvor jeg finner curd oppskrifter hen. Takk for at du deler så detaljert.

  2. Så bra at du vil teste ut =) Ingenting er bedre enn å inspirere andre til å teste ut de samme oppskriftene som jeg veit er gode =)

  3. Herlig, flott med sånn beskrivelse! ?

  4. Så bra det kommer til nytte =) Greit å få det inn med teskje de første gangene en ny oppskrift skal testes =)

Legg inn en kommentar