DIY: rustikke blomsterpotter

At noen synes det å samle på kongler og hermetikkbokser, trådstumper og stoffrester bare er skrot kan jeg til en viss grad forstå. Men ikke helt! Jeg er en av de som bare MÅ samle på ting, fordi jeg kan få bruk for de til noe smart. Denne gangen har jeg laget store blomsterpotter til å ha ute, der jeg har brukt rester, ting jeg har funnet i naturen, litt annet «skrot» og limpistol.

Jeg har laget to typer; den ene til å stå på bakken, den andre til å henge opp i snor. Jeg har brukt tomme hermetikkbokser fra et storkjøkken, så disse er ca dobbelt så store som maiskolbe-bokser tenker jeg.

Til to slike bokser har jeg brukt:
2 store hermetikkbokser, noen meter hamptråd, smal strie, blondebåndsrester, seks kongler, limpistol + 3 lim
til den som er hengt opp brukte jeg litt mer tråd + hammer og spiker for å få laget hull til opphenget.

Du kan bruke hyssing i stedet for hamptråd, og som strie kan du klippe opp en striesekk, evt bruke andre stoffrester du har.

Start med å klippe til stria i lengde slik at den går rundt hele boksen + 2-3cm overlapping. Dersom du klipper til bredden av stria selv, sørg for at den dekker den riflete delen av hermetikkboksen. Ta lim på kanten av den ene langsiden av stria, og fest godt. Lim så den andre langsiden fast. Ta til slutt lim langs kortsiden og fest i overlappinga slik at hele stria sitter godt fast.

Blondebåndet klippes til slik at den akkurat overlapper rundt, og festet ves å sprøyte ut små limperler den festes i. Surr hamptråd (evt hyssing/silkebånd eller hva du ønsker å ha der) noen ganger rundt midten av boksen. Jeg surret 6-7 runder før jeg knøyt godt sammen.

Er det noe jeg synes er dekorativt, så er det kongler! Jeg har dem i alle størrelser og fasonger sortert i esker i boden, og har her plukket fram 6 av de minste furukonglene jeg fant. Disse er også festet med limpistol, over knuta på hamptråden for å skjule knutene.

​Den som skal henges opp, trenger hull i toppen av hermetikkboksen. Finn en spiker med større diameter enn tjukkelsen på tråden du skal henge opp med! Træ hermetikkboksen inn på en plankebit, og hamre spikeren gjennom, slik at det sannes hull. Jeg har 3 hunn i min. Dersom kanten på innsiden blir spiss, kan denne files ned, evt klemmes inn med «flat tang» (verktøynavn er ikke min sterkeste side…). Træ så i trådene og heng opp.

Mine bokser står/henger under tak, slik at pynten ikke blir ødelagt. Dersom du pynter med noe som tåler regn, og de skal stå ute, bør du lage noen små hull i bunnen med spiker og hammer, slik at evt overflødig vann renner ut. Da bør man også ha en skål under for å unngå jord og gris.

​Hva synes du?

2 Comments:

  1. Oj, så fine!!! ? Jeg har faktisk lagd lignende med retortapeter som jeg limer på boksene! Elsker gjenbruk! (Y)

  2. Takk =)
    Så artig, kanskje det blir neste prosjekt!
    Jeg også, er såå mye fint man kan lage =)

Legg inn en kommentar