Oppskrift: Barbecue-cupcakes

Sommer og grilltid. Hva passer vel bedre til dessert enn barbecue-cupcakes? Disse både ser artige ut på bordet etter grilling, og ikke minst smaker de fantastisk!

Jeg finner stadig ny inspirasjon til dekorering av kaker og cupcakes, og nå har jeg dessuten testa en ny sjokolademuffins-oppskrift. Som vanlig er den «uten alt», altså glutenfri, melkefri, soyafri og nøttefri. Jeg har tatt utgangspunkt i en vanlig oppskrift, så du kan lage den med hvetemel og vanlig smør.

Da dekoren trenger noe tid på å tørke, er det viktig at den lages noen timer/dagen før. Les derfor gjennom hele denne oppskrifta før du setter i gang.

Oppskriften gir 12 cupcakes:
75 g smør, 75 g sukker, 2 egg, 110 g mel, 1 ss bakekakao, 1 ts vaniljesukker, 1 ts bakepulver, evt 50 g kokesjokolade

Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg og pisk mellom hvert av de. Ha i det tørre. Dersom du ønsker sjokoladebiter i, hakkes denne og has i til slutt. Konsistensen på deigen skal være kremet. Fordel deigen i 12 muffinsformer, gjerne i et muffinsbrett. Ca 2/3 fulle. Steikes på 175*C i 15-16 minutter. Frostingen lages mens muffinsene avkjøles.

Til frosting kan du bruke all type krem som kan farges. Det kan være ostekrem, fløtekrem, hvit sjokoladekrem eller smørkrem som jeg har brukt her.

Smørkrem til 12 cupcakes:
75 g smør, 130 g melis, 1 ts vaniljesukker, rød og gul matfarge

Pisk smør, melis og vaniljesukker lenge, slik at du får en luftig smørkrem. Når du skal tilsette farge, skal du ha i ganske mye gult og bare en liten prikk med rødt. Fargen skal bli lys oransje. Jeg laget kremen på kvelden, så blitzen på kameraet ødelegger den egentlige fargen på kremen… Når du har fått en jevn oransjefarge, skal du tilsette små prikker med rød matfarge med en tynn gjenstand. Du kan bruke skaftet på en skje eller en grillpinne for eksempel. Rør for hånd inn fargen, slik at den blir melert gul/oransje/rød. Målet er at den skal se ut som flammer. Bruk en rund tip og sprøyt ut i sirkel slik som på bildet under.

Grillristen lages i royal icing, og denne trenger noen timer på å tørke, så jeg anbefaler å lage denne minst 6 timer før, evt dagen før slik at den blir helt hard. Jeg brukte:
ca 1/2 eggehvite, ca 5 ss melis, sort/grå matfarge, bakepapir

Bland eggehvite, melis og matfarge sammen. Royal icing (RI) skal være ganske tjukk i konsistensen, men ikke tørr. Tegn opp sirkler på bakepapir, eller på et vanlig ark og legg bakepapir over så du kan se igjennom. Jeg har brukt en tørkerullkjerne som mal og tegner rundt,og det passet perfekt i størrelse til muffinsen. Teng rundt sirkelen med RI, og lag striper tvers over. Du bør lage ganske tjukke kanter, da er det lettere å løsne de seinere.
IKKE bruk matpapir, da får du ikke løsna «grillristene».

Når grillristene har tørka, løsnes de forsiktig fra papiret. Som grillspyd har jeg brukt farga gelègodteri som jeg har delt i 3 og  trædd på tannpirkere. Husk å bruke tannpirkere UTEN mintsmak!  Da er det bare å dandere pynten på grill-cupcakesene slik at det ligner ekte grillspyd.

Her ser dere flere detalj-bilder av barbecue-cupcakesene.

Hva synes du?

4 Comments:

  1. Herlighet, så utrolig kule! Elsker slik inspirasjon, og jeg setter stor pris på at du forteller fremgangsmåten med både bilder og ord. Det hjelper sånne "håpløse" som meg.

  2. De så kjempegode ut, og må absolutt prøves ???

  3. Takk =)
    Så moro å høre det inspirerer!

  4. Veldig gode på smak, og ganske så artig utseende =)

Legg inn en kommentar