Sommeris #1: Banan og vanilje

Det er sommer og tid for å dele aller første isoppskrift med dere!

Vi er glade i å spise mye is, både Simon, jeg og Miriam Elise. Jeg har derfor testet ut noen med lite sukker, noen veldig barnevennlige, noen krem-iser og noen saftis/sorbetiser. De beste blir å finne her på bloggen, en i uka framover i sommer.

Først ut er banan- og vaniljeis!

Jeg har fryst i vanlige 4 vanlige ispinneformer som til sammen rommer 2,5-3dl. Da trenger du:
èn godt moden banan, ca 4 ss vaniljeyoghurt

Mos banana godt med en gaffel til det ikke er noen klumper i mosen. Bland med vaniljeyoghurt til du får en jevn masse. Fordel i fire former og frys.

Jeg har laget denne flere ganger seinere, og har ofte brukt en stor overmoden banan og et barnebeger med bananyoghurt. Faller like godt i smak hver gang!

​Vi prøvesmakte dagen etter de ble laga, og som dere ser av bildet falt det godt i smak hos minstemann i huset. Ho tok både sin egen og min – banan og yoghurt er tross alt to av hennes favoritting å spise!

4 Comments:

  1. Oj.. Tusen takk. denne trengte jeg virkelig nå, har både bananer og vaniljeyoughurt som begge er overmodne for bruk. Så dette må testes ut..

  2. Så bra! Det passa jo supert! Kos deg, isen er supergod og barn elsker den =)

  3. Hvor har du kjøpt de isformene du bruker? Jeg trenger noen nye, og ikke minst noen fler.. hehe..

  4. De isformene her er kjøpt på "stor matbutikk", type coop extra/meny eller slikt. Jeg foretrekker egentlig formene fra IKEA, de er enkle, passe i størrelse og veldig praktiske, siden man kan ta ut en og en =) Men de var opptatt da disse isene ble laget =)

Legg inn en kommentar