Sommeris #2: Svartmorell og plomme

Flere som husker de typiske saftisene vi laga da vi var små? Appelsinsaft med vann, frosset ned i små beger med plastpinner, noen timer i fryseren og vips – så hadde vi «verdens beste is»?
Jeg og søstra mi Hege laget stadig slike da vi var små, for de fikk vi spise (nesten) så mange vi ville av. Det er ikke min favorittis lenger akkurat, men jeg har prøvd noe lignende som ble veldig godt, så jeg deler gjerne med dere!

Jeg laget i høst både ripssaft, svartmorellsaft og plommesaft. Mye av det er drukket opp, men noen få flasker ligger fortsatt i fryseren og må holde til årets saft blir laget! Jeg har rett og slett blandet veldig sterk saft (blandeforhold 1:1) og frosset ned i de kjente plastbeholderene med plastpinner i. Disse fire ispinneformene rommer tilsammen 2,5-3 dl, så man må bare beregne hvor mye man må lage ut fra størrelsen på isformene. Fyll opp, og frys ned.

Hjemmelaget saft er absolutt best, og saftis laget av hjemmelaga saft ble supergodt! Svartmorell farger av på klær, så Miriam fikk bare prøve plommeisen, men vi andre lika begge to veldig godt!

​Har du laget mange slike saftiser?

2 Comments:

  1. Så utrolig godt, har ikke laget noe sånt, men regner med jeg starter når gutta i huset blir litt eldre ?

  2. Gjør det, sånn is faller veldig i smak her i huset =) Fordelen med hjemmelaga er at du kan regulere sukkerinnholdet (derom du er opptatt av slikt) når det gjelder barna =)

Legg inn en kommentar