DIY: Alfabetbok for barn

Det er ikke så lenge siden jeg delte et innlegg der jeg skreiv om Miriams interesse for bokstaver. Fortsatt er det ABC-sangen som gjelder, og hun finner stadig nye bokstaver hun kobler til mennesker rundt henne. Jeg kom derfor på idèen med å lage en alfabetbok til henne, der hun kan se personer, dyr og mat som begynner på de ulike bokstavene. Boken skal fylles opp etter hvert med flere aktiviteter, og planen er å ha den i bilen på lange bilturer.

Boka er kjempelett å lage. Du trenger ikke mye for å lage den, og det tar ikke lange tida.

Du trenger:

Mappe med plastlommer i, teip, saks, ark med bokstaver, ark med bilder som starter på de ulike bokstavene

Jeg skreiv ut 5 ark med ca 6 bokstaver på hver. Times new roman størrelse 100. Bildene jeg har brukt er kvadratiske og er ca 4X4 cm

Klipp ut bildene. Rull teip så den blir dobbeltsidig, eller bruk limputer. Fest bildene der de skal være. Man kan skrive ut bildene rett ved siden av bokstavene, eller lime dem med limstift, men jeg har tenkt at nå kan bildene byttes ut etter hvert, og da er det lurt å ha en måte som ikke ødelegger arkene.

Sånn, da er boka ferdig! Og Miriam – hun elsker å se bildene.
«L for løve, H for tante Hege, O for Ost»

3 Comments:

 1. Kjempegod idé å bruke ord og navn barna allerede kjenner og har et forhold til!

 2. Hei,

  Vi skulle gjerne satt i gang et bloggsamarbeid med din blogg, men finner ikke mailen din på bloggen. Om du er interessert så send en mail til rebecca.wohl@adtraction.com. ?

  Mvh,

  Rebecca Wohl
  Account Manager
  Adtraction Marketing

 3. Ja, det falt veldig i smak her =) Ho har sitti mye med den permen =)

Legg inn en kommentar