Sommeris #3: Nesquickis og sjokoladeis

Ingenting er som hjemmelaga is. Skikkelig, ekte hjemmelaga fløteis. Vi har laga vår egen is siden jeg ble sammen med Simon, og den er rett og slett supergod! Det er èn grunnoppskrift, som vi tilsetter ulike smakstilsetninger ettersom hva vi har lyst på. Denne gangen var det nesquickis og is med sjokoladebiter som stod øverst på lista, så da får dere to gode oppskrifter.

Oppskrifta gir ca 18 småis, ønkser du færre er den lett å halvere.
Grunnoppskrift: 2 store egg, 50 g sukker, 2 dl kremfløte (jeg har brukt melkefri fløte)
Smakstilsetning: 5 ss nesquick i den ene halvdelen, 70 g sjokolade i den andre halvdelen

Jeg prøvde først å lage denne med mer hakka sjokolade enn jeg har skrevet over her, men det ble rett og slett for mye!

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, minst 10 minutter. Pisk kremfløten i en egen bolle. Vend kremen forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott til du får en jevn blanding. Fordel grunnblandingen i to skåler før du tilsetter smakene.

Ha sjokoladepulveret i blandingen og vend forsiktig inn. Jeg har brukt formene til høyre, kjøpt på IKEA: Akkurat passe størrelse, og veldig greie å bruke siden man kan løfte ut èn og èn is. Fordel isblandingen i formene.

Hakk opp sjokoladen i små biter. Jeg har brukt mørk kokesjokoalde da det er det jeg liker best, men du kan fint ha i melkesjokolade eller en annen type du liker. Bland inn sjokoladen, og fordel i resten av formene. Sett i fryseren, gjerne over natta, og nyt!

8 Comments:

  1. Ååå, denne så jo bare himmelsk god ut! ? <3

  2. Dette så supergodt ut ! Må prøve å lage det her ?

  3. nam, det så godt ut!

    har forresten giveaway på bloggen min, gjerne ta en titt!

  4. Gjør det, begge to er supergode =)

  5. Du er så flink til å lage mat osv frå bunnen av! Lurer på om det går an å lage denne isen, og fryse den ned som boks-is?:)

  6. Takk for det =) Jeg er veldig opptatt av å lage mat helt fra bunnen =)
    Denne er super å fryse ned som boksis, det er gjerne det vi gjør når vi lager opp en stor porsjon =)

Legg inn en kommentar