DIY: Serviettringer

Når vi har gjester på besøk, er jeg glad i å dekke på og pynte til fint. Jeg har lært meg en del måter å brette servietter på, men egentlig synes jeg det er stilig å bare ha en dekorativ serviettring rundt. Nå har jeg laget mine helt egne serviettringer, etter å ha funnet (nok et) inspirasjonsbilde på Pinterest.
Jeg har laga 5 ulike ringer, bare for å vise dere noen eksempler på hvordan man kan dekorere. Favoritten ble nok den på bildet over.

Til selve serviettringen trenger du:
tørkerullkjerner (gjerne de som er ganske stive), bånd i ønsket farge, linjal, blyant, lim, saks, tapetkniv, evt ark til å lage en mal av

Vanlig hobbylim holder i massevis, men limstift går ikke. Det må være flytende lim. Silkebånda jeg har bruk er rull på 1cm X 10m fra Søstrene Grene. Der har de rimelige bånd i alle mulige farger. Ellers får du taker Panduro, Nille, eBay osv.

1. Aller først skal tørkerullkjerna deles i like store deler. Jeg har laget mine ca 5 cm brede. Tegn opp på ark ei remse som er 5 cm bred, og klipp ut denne. Legg den rundt tørkerullkjerna og regn rundt. Jeg fikk plass til fire serviettringer på èn tørkerullkjerne.
2. Lim fast den ene enden av silkebåndet på innsiden av den avkutta biten. Dersom båndet er matt på den ene siden og blankt på den andre siden, skal du ta lim på den matte siden. Surr båndet stramt rundt hele den avkutta tørekerullbiten. Jeg brukte 1m bånd på hver serviettring.
3. Lim fast enden på innsiden av serviettringen. Pass på at du får dekket all pappen. Båndet skal overlappe litt hele veien, slik at ikke pappen kommer til syne

Da er ringene klare til å dekoreres. Her kan man bruke så og si hva som helst. Knapper, papir, farga bånd, papir, glitter, ja omtrent hva som helst. Med en fin utklipt pappfigur på hver, kan disse bli fine bordkort for eksempel!

1. Blomsterknapp med rosa silkebånd. Båndet ble knytt, og knappen dratt over knuta slik at den ikke synes.

2. Falsk blomst limt fast på serviettringen.

3. Litt hamptråd surret rundt ringen og limt fast. En hjerteknapp er limt fast på toppen.

4. En brettet mini-papirvindmølle. 5X5 cm farga papir, klipp fra hjørnene og inn mot midten. Annenhvert hørne brettes mot midten og limes fast. Fest ei perle i midten. Festet med limpute mot serviettringen.

5. Smalt, blått silkebånd limt rundt ringen. Ei perleremse er limt over, for litt ekstra bling.

​Slik. Enkelt og greit, det går fort å lage, og stilig med helt egne serviettringer til selskapet. 

Hva synes du?

Legg inn en kommentar