Sommeris #6: Blåbæris

Tid for oppskrift på fløteis igjen, og denne gangen er det en is smakssatt med sunne, fargerike og sursøte skogsblåbær! Dette er min absolutte favoritt blant hjemmelaget fløteis, og er du også glad i blåbær bør du prøve denne!

​Jeg gjorde lurt i å teste ut alle isoppskriftene jeg har tenkt til å dele med dere i sommer tidligere, for nå er det bare å å publisere innleggene så dere også får testet de ut – mens jeg og Jakob koser oss og tar livet med ro!

Som vanlig har jeg tatt utgangspunkt i en oppskrift som gir 18 småpinner med is, men du kan lett halvere mengden om du vil lage noen av gangen.

2 store egg, 50 g sukker, 2 dl kremfløte, ca 150 g blåbær

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, helst 10 minutter eller mer. Pisk kremfløten i en egen bolle (jeg har brukt melkefri kremfløte). Vend kremen inn i eggedosisen med en slikkepott.

Når det gjelder mengden blåbær må du smake deg til. Jeg liker at det er masse smak av blåbær og hadde derfor i litt over 150 g, men noen vil kanskje synes at 100g er nok. Bland blåbærene inn i ismassen med en gaffel, og mos blåbærene slik at all blåbærsaften kommer ut. Sjekk den lekre lillafargen isen får!

Fordel i isformene. Jeg opplevde at massen var noe tjukk, så jeg hadde isen i en sprøytepose og sprøytet ned i hver enkel form for å gjøre det litt enklere. Frys ned, gjerne over natta.

​Mmm, min absolutte favoritt!

3 Comments:

  1. Ååå.. Så herlig.. Vi har jo amerikanske blåbær i hagen her, så denne skal definitivt testes ut, med selvplukka blåbær fra egen hage..

  2. Gjør det =) Amerikanse blåbær har mindre smak enn skogsblåbær, så det kan hende du må ha litt mer blåbær i =)

Legg inn en kommentar