DIY: 3D-tegning av barnehånd

Jeg tror ikke jeg er den eneste mammaen som elsker avtrykk av barnehender – og føtter i alle varianter. Miriams føtter og hender har vi avtrykk av i gips og trolldeig, maling og på lerret, og det har jeg også tenkt til å gjøre med Jakobs hender og føtter. Nå har jeg laget en enkel 3D-tegning av barnehånda. Den største utfordringa med denne tegningen er rett og slett å få 2åringen til å holde handa stille nok til at jeg fikk tegna rundt.

Det du trenger er:
blyant, linjal, 2 ark, tusj, sort penn, en barnehånd og evt fargeblyanter

Start med å tegne rundt barnehånden med blyant på det ene arket. Tegn deretter rundt kanten med tusj. Legg det andre arket over, slik at du får plassert motivet der du ønsker det (bilde2 under).

Legg linjalen på tegningen, og tegn rette linjer unntatt der avtrykket av hånden er! Der skal det være åpent. Jeg tegnet vannrette linjer med ca 1cm mellomrom ned hele arket. Deretter tegnet jeg buede linjer på frihånd der hånda er (bilde 3 over).

På første bilde over, har jeg tegnet med sort tusj over strekene. Deretter fylte jeg inn med to linjer til mellom hver av tusjstrekene. Den ene av disse tegnet jeg over med sort penn, mens den siste lot jeg være som blyantstrek. Dersom du ønsker kan du har forskjellig avstand mellom de ulike strekene og farge dem, som på bildet under (bildet er lånt fra Pinterest).

Legg inn en kommentar