Sommeris #8: Bringebæris X 2

Nå er vi midt i bringebærsesongen, og fra hagen har vi hittil plukka inn litt over en kilo. Bringebær bruker vi til syltetøy, i kaker, til å maule til dessert og til sjokoladefondue. Mmmmm. Siden vi ikke har så mye i hagen ennå, har vi fått en del av foreldrene våre, og da vi var i Bø i forrige uke fikk vi over 5 kg bringebær! Noen av disse tok jeg med ferske hjem for å lage is, og to av oppskriftene deler jeg med dere i dag.

Bringebæris med tropisk juice, og bringebæris med kokosmelk.

BRINGEBÆRIS MED TROPISK JUICE
Denne isen ligner litt på sorbèt, og ble superfrisk og god. Mengde melis må reguleres etter hvor søte bringebærene er.

Til 6 pinneis trenger du:
200g bringebær, 1,5 dl tropisk juice, 1 ss melis, 1 ts vaniljesukker

Miks alt sammen i en blender, og fordel i formene. Sett i fryseren over natta eller i minst 6 timer. Jeg smelta litt kokesjokolade, duppet tuppen av isen i den og rulla i strø for pyntens del. Frys igjen til sjokoladen har stivna.

BRINGEBÆRIS MED KOKOSMELK

Jeg ville lage bringebærisen melkefri, og prøvde derfor med kokosmelk. Kokosmelka gir mer fylde enn å bruke fruktjuice, men smaken blir likevel frisk og syrlig.

Til 10 småis trenger du:

200 g bringebær, 3 dl kokosmelk (med fett), 1 ts vaniljesukker

Pisk opp kokosmelka slik at den feite kokoskremen blander seg med melka. Mos bringebærene lett med en gaffel og bland dem inn i kokosmelka sammen med vaniljesukkeret. Fordel i former og frys i minst 6 timer. Også her har jeg duppet isen i sjokolade og rullet i kakestrø.

Legg inn en kommentar