14 ukers fødsel…

I dag er Jakob rukket å bli en måned gammel allerede. En måned som har gått utrolig fort, og jeg kan nesten ikke skjønne at han har blitt så stor allerede. Men faktisk erdet sånn at hadde ikke fødselen blitt stoppet for mange uker siden, kunne han ha vært 3 måneder alt…

Jeg hartidligere skrevet at jeg har hatt veldig enkle svangerskap, uten kvalme,bekkenløsning og andre plager som er typiske for gravide. Det eneste jeg har hatt mye av er kynnere, og jeg har funnet ut at jeg vil dele med dere lesere hvordan de siste månedene av svangerskapet virkelig var.

I svangerskapsuke 24 gikk kynnerene over til å bli ubehagelig, og jeg hadde flere i timen allerede da. I uke 27 fikk jeg muskelavslappende tabletter som skulle roe ned aktiviteten, men dessverre hjalp det ikke så godt som ønska. I uke 30, ei uke før første eksamen, ringte jeg sjukehuset og ba om en ekstra sjekk. Da hadde jeg ca 5 kynnere/maserier i timen. Jeg ble lagt inn rett etterpå, fikk lungemodningssprøyter og ble liggende i 5 dager på sjukehuset med riedempende medisiner. Riene roet seg, og jeg fikk reise hjem igjen og fikk faktisk tatt eksamen! Jeg fikk høre at hadde jeg ikke blitt lagt inn den dagen, hadde jeg nok født i løpet av 3-4 dager…

I uke 32, nok en gang ei uke før eksamen, følte jeg riene hadde kommet tilbake og ringte for nok en ekstra sjekk. Igjen ble jeg lagt inn med premature rier, og ble liggende i 5 nye dager med riedempende midler. Jeg hadde på denne tiden flere cm åpning og kroppen begynte å bli moden for fødsel. Jeg måtte derfor holde meg i ro ganske lenge, men klarte faktisk å få gjennomført eksamen nr 2 også.

Etter dette var det litt av og på de neste ukene hvor mye maserier jeg hadde, og jeg hadde flere ekstra sjekker for å unngå prematur fødsel. At jeg klarte å gå helt til uke 38 før jeg fødte overraska både jordmødrene (jepp, i flertall), legene og sjukepleierene jeg har vært i kontakt med i svangerskapet.

Dagen fødselsriene virkelig starta, skjønte jeg at det var på gang. Etter bare 2,5 time var Jakob ute, helt på normalen i størrelset, og fikk toppscore på alle testene. Han sover lenge av gangen, spiser som en hest og har lagt godt på seg, så heldigvis har alt gått bra i ettertid, selv om de 14 siste ukene av svangerskapet var ganske nervepirrende for oss.

3 Comments:

  1. Hei!! Så fin blogg og hyggelig å bli kjent med deg i dag!! Gratulerer med lille gutten ?

  2. Takk for det, og i like måte! =)

  3. Hei! ? Så fin blogg ? Jeg er ny her på nouw og håper du kanskje vil følge meg ?

Legg inn en kommentar